onsdag 5 januari 2011

Winchester '73 (1950)That's Dutch Henry Brown. I thought you said you didn't know him.   

James Stewart i en western med en något annorlunda story. Istället för att få följa en person får vi här följa ett gevär genom filmen. Stewart spelar Lin McAdam som är på jakt efter en "dödsfiende" - Dutch Henry Brown. Han har en tidigare oförätt att reda ut. I början av filmen vinner McAdam en tävling där förstapris är ett exemplar av det nya och överlägsna geväret av modell "Winchester". 

Direkt efter tävlingen blir geväret stulet och sedan får vi följa geväret från ägare till ägare. Varje ny ägare av geväret drabbas av den ena eller andra oturen och geväret går från ägare till ägare genom hela filmen. Geväret är som "my precioussss". 

Till slut möts McAdam och hans fiende, och geväret är med på ett hörn, och vi får ett spännande slut med pang-pang. Detta är en film som jag lätt rekommenderar, intressant story och James Stewart i huvudrollen är aldrig fel.  

"Winchester'73" får tre gevär av fem möjliga.


Betyg: 3/5

2 kommentarer:

  1. Länge sen jag såg denna Jimmy Stewart klassiker, men minns att jag gillade den. Men så gillar jag det mesta med Stewart, min favoritskådespelare alla kategorier.

    SvaraRadera
  2. Movies - Noir: Jimmy Stewart är suverän!

    SvaraRadera