söndag 16 januari 2011

Cop Out (2010)


I've never seen that movie before.

Jag och Frasse försökte oss på denna i somras, men vi stängde av efter några minuter. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av Tracy Lawrence, han är en komiker av värsta Adam Sandler-sort (den gamle Sandler), och även om Bruce Willis är en favorit är han roligare som rolig i actionfilmer än som allvarlig i komedier.

När jag upptäckte att Kevin Smith regisserat filmen var jag dock "tvungen" att ge den en chans till. Jag brukar gilla Kevin Smith och jag har sett alla hans filmer. Detta är "minor" Smith, han har inte ens skrivit manus, men hans signatur är över hela filmen. Och då är det fånigt, grabbigt och en massa snuskskämt. Men alltid med ett stort hjärta.

"Cop out" är en kul idé där resultatet har blivit en blandad kompott. Det är metahumor galore. De har tagit alla klyschor från 80-talets "buddy-cops-movies". Handlingen är den vanliga, två bra men klumpiga poliser bli avstängda efter en misslyckad arrestering men de fortsätter att utreda fallet. En polis är skild och har problem att konkurrera om dotterns gunst med ex-fruns nya man, och partnern brottas med fruns otrohet. Under hela filmen kör Willis och Lawrence med repliker direkt tagna från filmerna de blinkar till. Men även karaktärerna drar repliker från sagda filmer. Tracy Lawrence's karaktär Paul kör repliker från allt från "Star Wars" till "Robocop" när han brottas med skurkarna. I inledningen diskuterar de till och med uttalet av ordet homage, eller "chummage" som Paul säger.

Filmen har några riktigt roliga scener, speciellt de med Sean William Scott. Han är otroligt festlig som inbrottstjuven som poliserna först haffar och sedan blir kompis med och tar hjälp av.

Kul idé men med mycket övrigt att önska. "Cop out" får ändock tre "nanny-bears" av fem.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar