lördag 1 januari 2011

The Other Guys (2010)I'm like a peacock, you gotta let me fly!

"The other guys" är en ojämn komedi som med nöd och näppe klarar ett godkänt betyg. Will Ferrell och Mark Wahlberg spelar två misslyckade poliser, ni vet de där poliserna som står längst bak av beundrarskaran till de hjältepoliser som löser alla högprofilerade brott. De är som Jeffrey Friedman till Axel Foley, eller Sgt. Al Powell till Officer John McClane.

Filmen är mycket svag i början. Otroligt fånig till och med. Trots Will Ferrell beslöt jag efter 27 minuter att ge den bara några minuter till och sedan skulle jag stänga av. Just då, runt en halvtimme in i filmen, kom scenen när Allen och Terry åker hem till Allens fru Sheila (Eva Mendez) på middag. Pay off. Hela inledningen är en set up med komisk pay off under resten av filmen. Totalt sett är denna film otillfredställande, men den har några riktigt sköna scener och det blir en hel del leenden och till och med ett och annat skratt på vägen.

Detta var sannerligen inte en av Will Ferrells starkare filmer, han måste gaska upp sig nu. Men den passade till slut ganska bra som underhållning på nyårsdagen lite lätt bakfull och med kraftig sömnbrist.

"The other guys" får två flygande poliser av fem möjliga.

Betyg 2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar