onsdag 6 oktober 2010

Man On Wire (2008)


It's impossible, that's sure. So let's start working.

Mellan det nya jobbet och flytten åter till Råsunda har tiden varit knapp för filmtittande. Men jag har i alla fall några filmer som jag inte revyat och här kommer de i korta versioner.

Till min nygamla lägenhet har jag skaffat mig en HDTV-box och den har inspelningsmöjlighet. SVT kör just nu en dokumentär-serie och jag spelade in en docu som jag hört om på Filmspotting - "Man on wire".

Den handlar om en galen fransk lindansare som 1974 bröt sig in i de nybyggda twin towers i WTC i NYC. På imdb kallas detta upptåg "the artistic crime of the century". Vi får följa Philippe Petit och hans team i intervjuer och återblickar. Filmen är mycket underhållande och lite smått komisk. Bedriften är fantastisk, att han klarade av hela projektet är beundransvärt.

Filmens egentliga huvudkaraktär är nog ändå tornen, samma torn som försvann i "the terrorist crime of the century" kan man kanske kalla det. Dokumentären omnämner inte 9/11 en enda gång, men den händelsen gör sig ständigt påmind när man ser filmen.

Philippe: If I die, what a beautiful death!

Summa summarum en helt ok dokumentär.

Betyg: 3/5

1 kommentar:

  1. Denna verkar intressant. Måste få tag på denna o se...

    Är nu inne på slutet av 4:e säsongen av West Wing...

    SvaraRadera