onsdag 6 oktober 2010

Salt (2010)


I'm not a goddamn Russian spy.

Jag hade inte sett trailern på "Salt" eller hört speciellt mycket om filmen. Jag visste dock att det skulle vara en actionfilm med spiontema. Var inte kalla kriget slut? Kan man ju undra. Nåväl. "Salt" är just detta en actionrulle om en exceptionell spion, mångfacetterade Evelyn Salt. Angelina Jolie i sin fulla prakt som en annan Jason Bourne. Där! Detta är en billig rip-off av Bourne-filmerna. Allt är lite, lite sämre! Småsaker som skådespeleri, handling, logik och actionscener - allt är något sämre än förlagan och då blir summan mycket, mycket sämre.

Filmens liten lustig detalj var den övertydliga produktplaceringen från Sony och SonyEricsson. I en kort men ack så festlig scen fick vi se två av de produkter som jag var i allra högsta grad inblandad i utvecklingsprojekten för: musikmobilen W950 och den excellenta P1.

Som du säkert redan har listat ut får "Salt" inte ett så bra betyg, det blir två svullna ögon av fem.

Betyg: 2/5

5 kommentarer:

 1. Tjena Henke!

  Länge sen jag var inne och kikade här, men jag håller med dig, Salt var ingen hit. Faktum är att jag såg den för en månad sen och kommer inte ihåg handlingen alls längre... inget bra betyg :)

  SvaraRadera
 2. Jag sag extended cut och den var helt ok, kanske ar bioversionen mycket samre. Jag tycker inte den var sa lik bourne, har funderat i tva dar pa varfor du sager det utan framgang. Hur menar du?

  SvaraRadera
 3. Jag pratar om typ av actionfilm, tonen i filmen. Bourne-trilogin omdefinerade actionfilms-genren när de kom. Tex de nya Bond-filmerna har efterapat Bourne-filmernas ton, känsla och utseende, dvs estetik... "Salt" försökte sig på samma men lyckades inte så bra. Men den har ju AJ. Såg du henne i blå stråle?

  SvaraRadera
 4. aha, jag ser vad du menar, jo bluray, men extended cut betydde inte det jag hoppats sa liten besvikelse i det avseendet.

  SvaraRadera