fredag 14 maj 2010

Jennifer's Body (2009)

Hell is a teenage girl.

Det är en djävul i barnet! Nja, Dani, men det är en djävul i cheerleadern i alla fall. "Jennifer's body" är skriven av Diablo Cody och producerad av Jason Reitman, teamet som gjorde "Juno". Båda filmerna har liknande modern dialog och samma ton. De är dock två helt skilda genres. "Juno" var en "coming of age" romantisk komedi med en stark tjej i huvudrollen. "Jennifer's body" är en blandning av Veronica Mars, Buffy the Vampire Slayer och vilken generisk "possessed by the devil"-skräckis som helst. I huvudrollen ser vi snärtan Megan Fox. Allt ovan gjorde att den var värt en titt.

Needy: Jennifer's evil.
Chip: I know.
Needy: No. I mean, she's actually evil. Not high school evil.

Om du gillade Robert Rodriguez film "From dusk till dawn" kommer du kanske gilla "Jenifer's body". Personligen är jag inte så speciellt förtjust i filmen. Det ska vara en horror-comedy? Då gjordes det bättre i "Zombieland" med Jesse Eisenberg.


Protagonisten i "Jennifer's body", den blonda nörden Needy spelas av Amanda Seyfried. Hon spelade Lilly Kane i Veronica Mars, och en av killarna som blir dödade av Jennifer spelas av Kyle Gallner som spelade Cassidy Casablancas i samma serie.

Efter första halvan av filmen var jag redo att stänga av. Och det gjorde jag. När jag såg klart filmen idag kunde jag konstatera att andra halvan var lite bättre. Eller var jag bättre idag? Filmen är inte helt värdelös måste jag nog ändå tillstå. Den har sina poänger. Megan Fox är kall och vacker. Inte fullt så sexig neddränkt i blod. Men emellanåt är hon fin. Hon påminner mig lite om Lila i Dexter, säsong 2. Någon annan som ser likheten? Kalla damer, båda.


Jennifer: It smells like Thai food in here. Have you guys been fucking?

Tillbaka till filmen vid handen, "Jennifer's body". Jag antar att Diablo Cody fyllt filmens handling och dialog med referenser och symbolik, och att filmen på något sätt kan ses i ett rosa skimmer. Jag orkar dock inte bena ut alla trådarna och nöjer mig med att se filmen "straight up".

Needy: Are you PMS'ing or something?
Jennifer: PMS isn't real Needy, it was invented by the boy-run media to make us seem like we're crazy.

"Jennifer's body" får två djävulsoffer av fem.

Betyg 2/5

Chastity: It's true. It's on the Wikipedia.

2 kommentarer:

 1. Ehh, jaha, här verkade det försvinna kommentarer ut i tomma intet... Gör ett nytt försök.

  Som sagt bättre än man skulle kunna tro, men jag kan nog hålla med om att Zombieland är aningens bättre. Möjlige likvärdiga tack vare olika element.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade Zombieland klart mer. Den är en 4/5.

   Jennifer's body borde levt på en vass dialog och med Diablo Cody som manusförfattare fanns det förutsättningar för det. Men jag tycker inte att de fick till tonen i denna film. Stora delar av dialogen är roligare att läsa i efterhand, jämfört med hur den kom ut i filmen.

   Radera