tisdag 25 maj 2010

Whip It (2009)


We're number two! We're number two!

"Whip it" är Drew Barrymore's regidebut. Filmen handlar om Bliss, spelad av Ellen Page från "Juno". Det är en typiska amerikansk independent-film, och den gick också mycket riktigt på Stockholms Filmfestival i vintras. Där ser vi ju en hel del amerikansk film, så länge den inte är från Hollywood i alla fall. Detta är ännu en "coming-of-age", girl-power, "jag kan själv"-film. Bliss blir dresserad att prestera på skönhetstävlingar av sin mor, men hon vill hellre dra på sig Dr. Martens-kängorna och leka med de farliga flickorna, dvs Juliette Lewis (här i något av en come-back?)

Filmen är inte speciellt bra. Drew visar klara brister i sin regidebut, filmen är slö och dialogen levereras med en pinsam oskärpa. En kärleksscen under vattnet? Krystat effektsökeri säger jag.

Ellen Page gör en lätt dämpad version av sin Juno, men det är långt ifrån samma glöd i tjejen denna gång. Dani blev än mer trött på filmen än vad jag var, så en till som inte uppskattar den så mycket så har vi en trend. Jag har dock hört att vissa gillar filmen, så helt säker kan du inte vara...

Jag vill gärna nämna något positivt om filmerna i revyerna, och för "Whip it" blir det då att den har ett ganska bra soundtrack. "Whip it" får två roller-skates av fem.

Babe Ruthless!

Betyg 2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar