måndag 18 december 2023

Shinypodden Special: Best albums of 2005, part 1


Shinypodden Special - Musikpodden är tillbaka med de bästa albumen från musikåret 2005. 

Henke och Niklas rankar årets album och vi avnjuter albumtips via lyssnarbidrag från Tommy och Johan.

Lyssna på Shinypodden där poddar finns, eller här.


4 kommentarer:

  1. Oj oj, här har jag inte alls lika bra koll på vilka album som jag gillar jämfört med '93. Vid det här laget hade jag börjat tappa intresset för ny musik och levde kvar på 90-talet (plus 70-talets Parliament-Funkadelic förstås).

    Kul med en koppling till Rage Against the Machine som är ett favoritband för mig. Oerhört tungt band, bas, trummor och Tom Morellos gitarr som kan skapa vilka ljud som helst.

    Den där norska artisten påminde mig också om Nick Cave så fort jag hörde hans röst. Jag trodde t.o.m. att det var Cave jag lyssnade på.

    Undrar om nån annan artist än just Madonna hade fått använda (stjäla som ni kallar det när det är en hiphop-artist) den där samplingen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tappat intresset...? Oh no. Vilken tur att vi har Specialen som kan kicka upp intresset lite i bästa fall! ;-)

      Personligen har jag endast stött på RATM via Audioslave, men det är kul med sådana korskopplingar mellan artister, de sk Supergrupperna...

      Javisst har Paal Flaata en röst som likna Nick Cave men som sångare i Midnight choir låter det ändå helt annorlunda än Cave så kopplingen är inte lika tydlig där.

      Madonna får nog fler ok på sådana förslag än de flesta andra. Det är rimligt! :-D

      Radera
  2. Jag började lyssningen starkt med att nita både Sufjan Stevens och "Firefly"-musiken. Lyssnade en del på Stevens efter titten på Little Miss Sunshine men det var inget som satte sig. Men efter de två träffarna var det trögt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul Sofia att du spelar med! Låt oss se om du känner igen fler låtar i andra programmet. Vi har åtta album kvar att lista!

      Aha, jag visste inte att det var Stevens-musik i Little Miss Shunshine! Passar in i stilen dock så inte överraskad!

      Radera