onsdag 28 februari 2018

American Assassin (2017)


Rätt film för rätt tid och plats! Jag såg actionthrillern American Assassin när jag var småsjuk, trött och hängig. Ville ha underhållande och spännande tidsfördriv som krävde minimal med intellektuell insats. Något som passade en soffpotatis. Och då var ju denna film perfekt! Jag förväntade mig inte en ny Bourne Identity och fick det inte heller. Hoppades på hyfsad nivå eftersom regissören Michael Cuesta ändå har regisserat i serier som Homeland, Dexter och Six feet under.American Assassin är som en mini-Mission Impossible. Vi umgås med hemliga agenter som är tränade i bad asseri. De kämpar mot terrorister, ryssar och en avhoppad amerikans lönnmördare (hej hej Jason). Ett team med bad asses jagar de onda. En ung hetsporre med hämnd i sinnet rekryteras. Disciplinerad och hierarkiskt bad asseri ställs mot ungdomlig entusiastisk dito.

Filmen var som jag trott. Den kommer upp i "helt ok"-lägret. Inga större invändningar, förutom de självklara, under titten. Men den var snart glömd. Skådespelarna gjorde inte bort sig, men de gjorde heller inte några insatser som stod ut.Det känns som att allt bara var en pay check och låt oss gå vidare. Michael Keaton som äldre bad ass, unge mörkhårige snyggingen från The Maze Runner som yngre bad ass och så den som alltid felcastade Riggins #33 som avhoppad super bad ass. Iranska skönheten Shiva Negar var kanske filmens behållning bland skådisarna. Fast också kul att se en åldrad David Suchet som CIA chef. Monsieur!

Bästa scenen i filmen var den mellan Michael Keaton, ett skruvstäd, ett vattenbad, elektrisk tortyr, blåslampa och Taylor Kitsch. Det var om något en bad ass-scen.

Jag ger American Assassin två lättglömda actionrökare av fem möjliga.

Betyg: 2/5

2 kommentarer:

 1. Hear Hear! :-)

  Pang på bara!Ibland räcker det så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst!

   Långt, nej lååångt, från de bästa i genren. Men ändå helt ok förströelse för stunden. :)

   Radera