fredag 23 november 2012

Frankie Go Boom (2012)Den andra amerikanska obundna filmen jag och Plymen såg denna dag var den skruvade Frankie go boom. Helt crazy film. En kort resumé om handlingen. Frankie lever ensam i en husvagn i öknen i Death Valley. Han har flytt från barndomshemmet och framför allt hans odrägliga bror Bruce. Brodern har under hela deras uppväxt djävlats med Frankie, allt som oftast under idogt videofilmande. Brodern är också en alkoholist, lögnare, tjuv och en kul prick.

Trots bättre vetande låter Frankie sig bli övertalad att komma hem till Los Angeles för familjefesten när Bruce kommer ut från avvänjningen. Efter några lagom osannolika förvecklingar hamnar Frankie och den ung och sköna damen Lassie i sängen men Frankie har lite problem att "få upp den". När Bruce smygfilmat den ofina sexstunden och snabbt lagt upp filmen på en porrsajt tar det hus i helvetet och den galna farsartade svarta komedin är i full gång.

Ett totalt orealistisk manus och en skruvad ton i filmen gör att det är svårt att ta den på allvar. Den lätt absurda vibben över filmen påminner vagt om Kaboom från filmfesten 2010. Frankie go boom är inte lika våldsam, men flera scener är liknande galna. Vad sägs om en transa spelad av jätten bland pojkar, Ron Perlman.

Bröderna och Lissie spelas av Charlie Hunnam, Chris O'Dowd och Lizzie Caplan. Andra notabla biroller görs av Chris Noth, mest känd som Mr. Big från Sex in the city, och den otroligt roliga Whitney Cummings.

Men var det bra då? Jovars, underhållande för stunden tycker jag. Filmen skulle med all säkert också funka bra under en förfest eller vid annat berusat eller roligt tillfälle.

Jag ger Frankie go boom tre porrfilmer utan sex av fem.

Betyg: 3/5


2 kommentarer:

  1. Verkar en aning skruvat och om det inte slår över och blir larvigt kan kanske detta vara en film att se. Ska närma mig den försiktigt ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Slår över och blir larvigt? Slår över - JA. Larvigt - På gränsen, beror på sinnesstämning. Jag skulle beskriva den som skruvad. Detta är inte en måste ses, men om man är sugen på skruvat kan den ge en del skratt.

      Radera