fredag 15 juni 2012

Californication - Season 5 (2012)


Säsong 4 avslutades med att Hank slapp fängelse för statutory rape (motsvarande sexuellt utnyttjande av minderårig). Några år har nu gått och Hank bor i New York med en ny flickvän. Becca och Karen, som nu är omgift med den lustiga författaren Richard Bates, bor kvar i Los Angeles. Säsongen drar igång när Hank råkar ut för flickvännens vrede efter att hon blivit dumpad av Hank. Han beslutar sig för att det är dags att ta semester och besöka sin vän och agent Charlie Runkle i LA.

Väl i LA får Hank ett uppdrag att skriva filmmanuset till filmen Santa Monica Cop med hip hop-stjärnan Samurai Apocalypse i huvudrollen. Samurai har en nice flickvän Kali (Meagan Good) som Hank givetvis inte han hålla händerna ifrån.

My name is Meagan Good. - Of course you are!
Charlie har uppnått sina drömmars mål - 100. Nu söker han kärleken i famnen på hans och exfrun Marcys nanny Lizzie. I övrigt är Charlie sitt vanliga patetiska lilla jag.

Charlie och Lizzie diskuterar barnvård eller blow jobs.
Hanks dotter Becca har blivit ihop i den unge aspirerande och charmige författaren Tyler som påminner allt för mycket om en ung Hank. Stora konflikter och blodvite.

Säsong 5 var mycket underhållande. Californication tuggar på och levererar. Självklart håller inte serien samma extremt höga klass som den höll de första säsongerna. Det är svårt att förnya temat år efter år. Fortfarande drivs en hel del av nerven i serien av huruvida Hank och Karen ska få ihop det igen. Men hur länge kan serieskaparen dra ut på det?

Säsongens sista avsnitt var nästan löjeväckande tillrättalagt. Det var som att man ville knyta ihop varenda lös tråd som fanns. Och till det skapa lyckliga slut för alla inblandade. Det verkar ju helt orimligt. Det kan väl inte finnas några lyckliga slut i Californication! I allra sista scenen skapades så en gigantisk cliff hanger. Mycket riktigt har serien förlängts med en säsong till. Jag kommer givetvis sluka den så snart den finns ute, men man börjar undra lite hur de ska knyta ihop säcken.

Betyg: 4/5

Hank ber om ursäkt.

4 kommentarer:

 1. Såg det två första säsongerna och visst är serien rolig men jag tröttnade. Kändes lite som "Been there done that"

  SvaraRadera
 2. Det är ganska mycket av detsamma, men eftersom det är roligt gapar jag efter mer... Tycker att Hank är en sån skön karaktär också.

  SvaraRadera
 3. Säsong fem var en av de bättre.
  Hank is still going strong!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen Halo!

   Jo den var riktigt bra! :-)

   Radera