måndag 7 november 2022

Shinypodden Special - Toppfilmer 2017, del 2

 


Shinypodden Special rankar de bästa filmerna från 2017 fem år senare. Hur har årets snackisar klarat tidens gång? Vilka filmer håller än idag? Vilka filmer har kvartetten sett mer nyligen och har de lyckats slå sig in på de nya listorna?

Jag har som vanligt bjudit in Jojje, Carl och Niklas till ett runda bordet-snack.

Podden kommer där ni hämtar era poddar, eller via denna direktlänk. God lyssning!

Första delen med "the outliers" finner ni här.


4 kommentarer:

 1. Tack för att jag fick vara med och podda om 2017. Trevligt samtal och kul att återbesöka ett år så där. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Som alltid trevligt att sammanstråla alla fyra och podda om de bästa filmerna från ett filmår. Mycket trevligt tradition. För det får vi kalla det nu! :-)

   Radera
 2. Sedär, det tog ett tag men nu har jag äntligen hunnit lyssna igenom bägge delarna. Kul med en möjlighet till en retrospektiv lista och uppenbarligen är det ju en hel del som hinner ändras på fem korta år. Under första halvan kände jag att jag kanske hade mest gemensamt med Niklas, väldigt roligt att exempelvis One Cut of the Dead fick hänga med. Men sedan började det talas om The Killing... och då hade vi inte lika mycket gemensamt längre :)

  Lika förvånad som Johan över bristen på Logan, men jag har iofs inte sett om den heller. Däremot håller jag inte med om osuget att se om Get Out, det skulle jag mycket väl kunna tänka mig att göra. Dock måste jag erkänna att jag gick lite i fällan och trodde första att det skulle vara The Shape... som var snackisen som inte fick vara med.

  Många otvetydigt bra filmer i topp förstås, men där får jag väl erkänna att själv är jag fullkomligt ointresserad av att återbesöka Blade Runner :) Tror tex inte heller att vare sig Wind River eller Darkest Hour skulle ha så stor chans på en egen lista. Saknade däremot Lady Bird, åtminstone som bubblare hos någon av er. Kan också nämna att jag såg The Florida Project för första gången ganska nyss och tyckte att den enbart var hemsk och tragisk. Jag skulle nog ha behövt en dos Ragnarok efteråt för att pigga upp mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du lyssnar!

   Visst är det lite roligt att jämföra vem i gruppen man tycker mest lika med! Och ännu roligare på ett vis när man sedan överraskas av vissa val, som du med Killing...

   Jag vet inte varför men både Logan och Get out har falnat kraftigt i mitt huvud. Jag kollade små snuttar av båda men kände med en gånga att nej, jag var inte sugen längre. Blade runner 2049 däremot var en fröjd att se om (delar av pga av tiden).

   Men kul ändå att du gav The Florida Project chansen. Jag har inga problem alls med att förstå att den kan upplevas bara tragisk. Jag tror att jag såg den vid ett bra tillfälle. Det var mitt i festivalen med allt vad det innebär med rätt stämning, humör och allmän mushigness i hjärnan...

   Radera