fredag 28 maj 2021

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020)

 

Här har vi den andra filmen med Dan Stevens!

Detta är en varm och rolig romantisk komedi som blir bättre och bättre ju längre filmen rullar. Det blev både gåshud och lite dammigt i rummet under slutscenerna. Blödiga jag! 

Den inleds dock ganska svagt då humorn inte riktigt funkar. Men desto längre filmen pågår desto bättre blir den. Jag tycker att den tar fart när Fire Saga anländer till Edinburgh. Mot slutet är den varm och mysig och härlig.

Det är lätt att tro att filmen skulle vara en typisk Will Ferrell-komedi med "crazy" humor, men icke så, detta är en varmare och mer dramatisk komedi i samma anda som till exempel Wedding crashers eller Forgetting Sarah Marshall. Båda de exemplen är dock ännu starkare (såklart).

Faktum är att filmen hade kunnat blivit ännu bättre om Will Ferrell hållit sig borta från huvudrollen. Han borde nöjt sig att skriva manus och producera. Ferrell är filmens klart svagaste länk, och jag misstänker att han kanske funkar bäst i små portioner som i den ovan nämnda Wedding crashers.

 Rachel McAdams är som alltid lysande och Dan Stevens är otroligt rolig som den ryske schlagerstjärnan som vill ha en tiger som husdjur. Tyvärr slår det knappast gnistor mellan McAdams och Ferrell. De skulle haft någon som Owen Wilson i huvudrollen, men då skulle det blivit för likt Wedding crashers kanske. Men varför inte en Adam Driver istället?

Filmen tar sig an fenomenet Eurovision med ett stort hjärta och de flesta skämten kommer från en snäll och sympatisk plats. Filmen kryllar av både internationella och svenska schlagerstjärnor som John Lundvik, Loreen, Alexander Ryback och Conchita Wurst. Molly Sandén sjunger Sigrits delar.

I en av birollerna ser vi vår egen björn, Mikael Persbrandt, och Will Ferrell talar engelska med svensk brytning. Något han plockat upp från besöken i Sverige med sin svenska fru Viveca kanske?

Roligaste skämten? Lars Ericksongs multipla utfall mot de amerikanska turisterna var mycket roliga. En hel del av dialogen var kul också; "Brother and sister? No. Probably not.", "I he, him.", "Semen and Garfunkel.":)

Betyg: 3+/5


9 kommentarer:

 1. Har inte sett överdrivet många filmer med Stevens men den handfull filmer jag sett hitintills har han skött sig mycket bra - en blivande favoritskådis kanske?
  Dagens rulle är väl i mina ögon knappt ok den har sina stunder men inte så mycket mer. Å andra sidan är jag makalöst svårflirtad när det rör komedier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är bra, helt klart någon att hålla koll på.

   Ahh, den är för mysig. En varm, snäll och kul film helt enkelt. Jag älskar bra komedier så det bör kanske tilläggas.

   Radera
 2. Ok, nu _måste_ jag fråga -- vem tusan är Dan Stevens?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slog igenom via Downtown abbey och visade sig vara en bra skådis har spelat lite allt möjligt komedi, thriller osv. En kille att hålla ögonen på.

   Radera
  2. Som Johan sa.

   Dan Stevens syns i mitten av understa bilden. :-)

   Radera
  3. Där ser man, nu får jag skämmas. Hade inget minne av vare sig namn eller fejs från Downton. Men till mitt försvar var han inte superminnesvärd i serien trots att han hade en av huvudrollerna i de första säsongerna

   Radera
  4. Hehe, skämmas... Jo, kanske inte den största orsaken i världen att skämmas för. All clear! Du är ok. ;-)

   Radera
 3. The Apostle, Rental, The Beauty and the Beast och The Guest för att nämna nga filmer han varit med i går att läsa om den på en blogg nära dig - tror inte Henke har sett dem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer! Har inte sett så mycket av honom men man kan gilla en skådis ändå. :-D

   Jag har ändå sett två andra filmer där han är med. Han är kul som Sir Lancelot i Night at the Museum: Secret of the Tomb. Sen har jag sett honom i A walk among the tombstones, men därifrån kommer jag inte ihåg honom.

   Radera