tisdag 25 augusti 2015

Inside Amy Schumer - Season 1 (2013)Amy Schumer är en av de hetaste komikerna vi har just nu. Nyligen hade hennes film Trainwreck premiär. Jag upptäckte henne via ett Comedy Central Special där hon stå-uppar. Som komiker på scenen var hon en frisk fläkt och rolig som tusan. Hon skämtar en hel del om sex, ja nästan uteslutande om relationer och sex. Men det mesta var så roligt att jag med frenesi kastade mig över hennes komediserie Inside Amy Schumer.

Hela säsongen inleds med en hysterisk rolig sketch, men sedan är det långt mellan skratten. Serien är nämligen varken hackad eller malen, neither shaken nor stirred. Den är ett hopkok av korta sketcher, stå-upp snippets, intervjuer av vanligt fölk på gatan och intervjuer av inbjudna gäster på en restaurang. Materialet har en faslig ojämn kvalitet. Sketcherna i S1 var någon enstaka gång roliga men oftast var de ganska bleka.

Stand-up scenrna var bra men den konstformen funkar bättre när hon får mer tid på sig, nu blir det bara ett skämt åt gången. Även om det ofta är skämt som har med avsnittens sketcher att göra blick det för kort och ryckigt.

Bäst var intervjuerna med folk på gatan samt de lite längre sittningarna med gäster. Även i dessa delar handlar det mesta om sex och det varierar hur roliga segmenten är. From hilarious to not so much.

Bäst var de två intervjuerna med dansöser, dels en exotisk dansös tidigt i säsongen, dels en ballerina i ett av de senare avsnitten. Jag skrattade läppen av mig när strippan berättade om när hon fastande i en hiss. Amy hade frågat om något helt annat men hon var sugen på att berätta sin historia. Den sekvensen kändes helt oplanerad med tanke på Amys reaktion. Mycket rolig.

Njae, detta är inte en riktig serie, mer en sketch-show. Vissa ljusglimtar men inte så bra som Amys stand up. Jag hoppas mer på andra säsongen då de kanske hittar sin stil lite bättre.

Betyg: 2/5

2 kommentarer:

  1. Finns en del av Amys stå upp på Spotify om du inte redan sett det...

    SvaraRadera