söndag 26 augusti 2012

A Life In Music - 2006


Vinter-OS i italienska Turin och Sverige vann OS-guld i hockey igen! Henke, Foppa, Sudden och Lidas fixade segern i finalen mot ärkefienden Finland, 3-2.

Fan, inte en enda ny artist detta år. 2006 bjöd bara på några ny skivor från gamla akter. Jag börjar med Neils antikrigs-skiva Living with war. En låt som svänger ganska bra är Shock and awe. Jag gillar speciellt trumpeten som kickar in vid 2:25. Neil är som bäst i moll. Shock and awe.Jewel släppte ett ganska svagt album Goodbye Alice in Wonderland. Av någon anledning valde hon att spela in Fragile heart i en ny version. Inte nöjd med förra versionen? Fragile heart.Den femte skivan från American Recordings-serien släpptes postumt, American V: A hundred highways. Jag kan inte hålla mig från att ge er Johnnys innerliga version av Four strong winds.
Här kommer Neils innerliga version från 70-talet, Four strong winds.Bonuslåt: SILENT SHOUT

Äh, skit i alla gamla country-stofiler och smetig Americana. Årets bästa låt stod The knife för:
Silent shout.

Som en liten teaser inför kommande år, kolla in den underligt underbara Lykke Li. Här kör hon Silent shout live i Los Angeles 2011: Silent shout.
Och från Lollapalooza 2011, lite närmare: Silent shout.
Och här är hon på Kägelbanan hösten 2010. Jag var där. Du ser mig nära scenen precis framför min kompis Lars-Ola. Breaking it up / Silent shout.


The Knife Silent shout video.

Nästa år är 2007 och DÅ blir det några nya artister. Ha de!

13 kommentarer:

 1. The Knife är det bästa som hänt svensk musik på tusen år. Höll jag på att skriva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tusen år! Det är något det!

   Radera
 2. Silent Shout var _väldigt_ trevlig, men när jag försöker lyssna mig vidare på The Knife går det sådär ärligt talat...

  Jag får hoppas på nästa år, men med tanke på mina känslor på inför Lykke Li kanske jag ska tona ned förväntningarna lite ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir lite mer förvånad över att du inte gillar Lykke Li (som kommer senare), men det kanske är något med hennes utseende som stryker dig mothårs?

   Angående The Knife. Jag har också försökt lyssna på hela skivan där Silent shout är med, men jag har inte fattat vad de gör. Silent shout är däremot asgrym. Awesome!

   Radera
  2. Nä, utseendet har nog inget med saken att göra för jag har faktiskt ingen aning om hur människan ser ut ;) Men av det jag försökt lyssna på har det inte varit min typ av musik.

   Radera
  3. Om du inte sett henne kan det ju inte vara utseendet. Eller kan det? Är det helt säkert uteslutet? Hmmm.

   Radera
  4. Jag _kan_ ju ha telepatiska förmågor, man vet aldrig...

   Radera
 3. The Knife och Lykke Li är bland det bästa som hänt svensk musik på senare tid, absolut! De förstnämnda skolade - tillsammans med Angelo Badalamenti, in mig på ett nytt lyssningsspår vad gäller musik och för det är jag dem evigt tacksamma för.

  Lykke Li övertygar hela tiden och jag vill naivt tro att hon och jag är väldigt lika. På tal om Edie Sedgwick (som jag ju skrev om på min blogg nyss i form av filmen Factory Girl) så innehåller ju videon till Kleerups och hennes Until We Bleed bilder från just Factory Girl (videon kanske inte är officiell men den finns på youtube). Enligt mig passar hon och Edie Sedgwick väldigt bra i samma handske, eller vad man säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, en perfekt storm... Edie Sedgwick och Lykke Li... Factory girl med SM... http://youtu.be/0LETadzDGOs


   Skulle finnas en video med Until we bleed med bilder på den riktiga Edie...


   Radera
  2. Ja, det skulle vara något att göra helt klart. Blir nästan lite sugen att klippa en sån video själv nu när du säger det. :)

   Radera
  3. På vilket sätt tror du att du och Lykke är lika?

   Radera
 4. Dottern gillar Lykke men jag har nog hört henne men känner till musiken? Nej.
  The Knife gillar jag det mesta med men det är verkligen ingen musik att spela om man inte är på rätt humör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska vi rätta till det. Du kommer inom kort känna till hennes musik. Var så säker.

   Radera