fredag 8 maj 2020

The Hunt (2020)

 

12 människor vaknar upp på en äng utan en aning om hur eller varför de är där. I deras direkt närhet gömmer sig jägare bärandes vapen med stora kikarsikten... Huahhhaaha.

The Hunt är en jäkligt frän actionskräckis med humorinslag. Det är som The Hunger Games fast för en vuxnare och mer blasé publik. Våldsamt och blodigt vilket piggar upp, men det är dess syrliga politiska inspel som är mest underhållande.

Filmen är svår att beskriva utan att spoila, men jag ska försöka. Detta är en film där regissören Craig Zobel och manusförfattarna med Damon Lindelof i spetsen via en skön film kommenterar dagens samhälle med sociala medier och den bitska synen på medmänniskor.

Den innehåller ett stort mått av mysterium, en hel del gore och flera absurt roliga scener. Den påminner mig därmed om filmer som Tucker and Dale vs. Evil och Cabin in the woods eller varför inte Edgar Wrights Cornetto-trilogi.

Skådespeleriet är helt ok. En hel del kända ansikten dyker upp som Emma Roberts, Hillary Swank, Macon Blair och Amy Madigan, men de flesta är för mig okända vilket känns kul. Filmen har satts i genren skräckfilm men den känns inte speciellt skräckinjagande. Den är mer ett mysterium och en satir i mina ögon.

Detta är en perfekt film för en fredagskväll för de som gillar slafsig action. En film som antagligen kommer växa vid omtittar dessutom. Kan detta bli en framtida kultfilm tro?

Betyg: 3+/5

2 kommentarer:

  1. Helt ok men jag var nog lite smått besviken. De hamnade lite mellan stolarna för mig vare sig tillräckligt rolig eller spännande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, trist. Jag tyckte den var en frisk fläkt och fann den mycket underhållande. :)

      Radera