torsdag 4 december 2014

About Last Night... (1986)Och så är vi igång med Decennier 80-talet. Känner ni förväntningarna i luften? Det liksom vibrerar av spänningen. Åttiotalet! Detta mytomspunna härliga lilla decennium. Jag inleder med About last night... med Rob Lowe och Demi Moore i huvudrollerna. Jag  råkade tydligen missa denna ungdoms-relations-komedi. Det var ett av 80-talets starkaste genrer detta.. Ungdoms-komedi-relationsdramerna.

Denna film skulle kunnat vara avslutningen i en trilogi som inleds med The Breakfast Club och har mittenfilmen St. Elmo's fire. Tänk efter. The Breakfast Club utspelas under high school och handlar om ungdomar som inte vet vad de vill göra med sina liv. Vi ser bland andra Emilio Estevez, Ally Sheedy och Judd Nelson i huvudrollerna. Alla tre återkom i St. Elmo's fire, en film om ungdomar i college-åldern som inte vet vad de vill göra med sina liv. I St. Elmo's fire har Rob Lowe och Demi Moore framträdande roller. Dessa två återkommer nu i About last night... en film om unga vuxna, typiskt några år efter college-tiden, som... javisst du gissade rätt, som inte vet vad de vill göra med sina liv.


Tripp-trapp-trull. Den första är bäst, den andra näst bäst och denna tredje film är svagast. Det är inte en jättedålig film men vid sidan av de kulörta "bästa" kompisarna spelade av James Belushi och Elizabeth Perkins är denna film allt för trång. Filmen handlar bara om Danny och Debbie's relation. De flyttar ihop, bråkar, flyttar isär och vad händer sen... får du veta om du ser filmen.

Jag saknar ensambledynamiken som var så lysande i både The Breakfast Club och St. Elmo's fire. Jag tycker inte vårt älskande par har en story som håller upp en hel film. Jag kan inte garantera att jag hade känt likadant om jag sett filmen 1986, men jag tror att även då hade den fallit i skuggan bakom de övriga två.

Min gode vän Halo myste över About last night... eftersom det var första gången man fick se Demi Moore's tuttar. Tittut. De svar små och gulliga. Nyhetens behag gick dock snart över. Nej, det var inte så intressant. Helt ok film men intet mer. Både Robs och Demis magnetiska karisma skiner igenom lite då och då, men långt ifrån så mycket att filmen höjs över mängden.

Jag ger About last night... två storstjärnor av fem möjliga.

Betyg: 2/5

6 kommentarer:

 1. Härligt att vara igång med 80-talet! :)

  Mmm, kan bara instämma och skriva under på vad du skriver. Tyckte inte heller den hade tillräckligt att jobba med kring deras relation. Deras två vänner bidrog istället med ljusglimtarna. Filmen blir för allvarlig för en sån här film.

  Annars är Breakfast Club en favorit medan St. Elmo's Fire endast setts en gång och lämnade då inga större avtryck. Kanske dags för omtitt?

  Stark tvåa till: http://moviesnoir.blogspot.com/2012/08/about-last-night.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, allt för långsam och den står och stampar på samma punkt under större delen av mittenpartiet (som du noterar). Två, inte mer!

   Radera
 2. Häpp! Detta är min favvo i den "trilogi" du nämner!
  Jag gillade det mer "vuxna" sättet (om man nu kan prata om det) här. Dessutom tycker jag de fyra skådisarna kompletterar varandra perfecto. Man måste bara älska den burduse James Belushi!

  För att vara ett sorts drama som surfade på Brat-Pack-vågen tycker jag nog att den sticker ut på ett bra sätt. Romance visst, men med lite gnissligheter (och damn bra musik i vissa lägen.) Det finns ett par lökiga moments, men ett par minst lika snajdiga.
  Står sig rätt väl för att vara en 80-talare ändå! :-)

  Återigen, kanske jag är färgad 2014 av att jag såg den 1986 och gillade den redan då. Men jag såg om den i somras....med nöje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, jag skulle just fråga om du verkligen sett om den någon gång sedan '86. Och du har det! Encroyable! Värdet av nostalgi-effekten måste beaktas i detta fall!

   Radera
 3. Jag har inte sett om filmen sedan -86 men då gillade jag rullen nu skulle nog det största problemet vara Belushi som har mkt låg credd hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Belushi var extremt jobbig. Eller rolig, Beroende på vilket perspektiv man väljer. Jag är nog mer på din sida. Tyckte han var lustig förr i tiden men är lite trött på honom nu för tiden... det var det jag antydde med min beskrivning om "kulörta" bästa kompisar. Även Elizabeth Perkins var enerverande...

   Radera