fredag 27 augusti 2021

The Suicide Squad (2021)

Spoilers nedan!

Detta är en rejält kul film, helt enkelt. Den har inte speciellt mycket kött på benen men rolig var den, speciellt under första halvan av filmen. Nu hade jag i och för sig mycket låga förväntningar då jag och DC inte går väl ihop. Men det var ändå en film av James Gunn så chansen fanns ju att det kunde bli bra och det blev det.

Gunn har tagit med sig flera kompisar från MCU-världen i denna produktion och faktum är att den känns mer som MCU än DC. Och då speciellt som en Deadpool-film med splatter och humor i en salig röra. Jag hade ingen koll på de tidigare Harley Quinn-filmerna och jag blev sannerligen lurad av den inledande sekvensen. Det var kul.

Tyvärr tappade filmen en hel del under andra halvan, framför allt då det stora monstret dök upp i Jotunheim. Det blev lite väl fånigt, även om blinkningarna till Alien var trevliga, med de små stjärnfiskarnas sätt att ta över människorna.

Det känns lite trist att Gunn fann sig nödgad att härma andra filmer så mycket när han nu gjorde sin DC-film. Detta med teamet som lätt dör vid attacken är som tagen från Deadpool 2, Nanaue är som Hulken, Harley Quinn skjuter "bad homres" med raka armar som IG-11 (Taika Waiti) i Mandalorian, den vidrige generalen spelade samma roll som han gjorde i Quantum of Solace och så vidare. Det saknas något med DC, damn, när det blir bra påminner det om en massa andra filmer. Var är originaliteten?

Under titten och direkt efter var jag mycket förtjust men filmen har tyvärr falnat snabbt. Den är dock mycket underhållande och ett bra val om man ville se lite av Nathan Fillion.

Bästa karaktärerna var polkamannen, Ratcatcher 2 och hennes pappa. Men inte polkamannens mamma, hmm, nej.

Det blir väl en stark trea tänker jag.

Betyg: 3+/5

4 kommentarer:

 1. "Den har inte speciellt mycket kött på benen men rolig var den, speciellt under första halvan av filmen" låter olidligt för en film som är två timmar och en kvart. Kanske om den hade fått vara 80 minuter, då och behållit första roliga halvan. Har den inte mycket kött kan de lika gärna klippa av filmen där, utan att ha något riktigt slut, som en hel del andra filmer görs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmens längd störde mig inte alls. Att den tappade lite mot slutet berodde nog på att dels hade nyhetens behag med dess still lagt sig lite, dels introducerades en huvudfiende som jag inte fann speciellt bra... Låt oss säga mer åt hållet av marshmallow-gubben i Ghostbusters än monstret i Alien, trots att de stulit en grej från just Alien... :-D

   Radera
  2. Fast i det här fallet är det Alien isf som stulit från DC då Starro the conquer är en riktigt gammal DC skurk typ 60 talet

   Radera
  3. @filmitch: aha, ok. Kan hända att H.R. Giger läst den då.

   Men för mig var ändock den filmiska referensen som tagen från Alien! :)

   Radera