måndag 2 september 2013

Transformers: Dark Of The Moon (2011)


Buzz Aldrin: No, sir, we're not alone.

Obegripligt dålig. Fan, är detta sant? Världen är galen. Detta är en lång film. En mycket lång film. Efter första timmen stod jag inte ut längre och stängde av. Den var obegripligt dålig! Shia LaBeuf måste ha ett kraftfullt utpressningsmedel hängande över regissör Michael Bay och executive producent Steven Speilberg. Hur skulle han annars kunna få alla dessa storroller så djäkla dålig som han är?

Jag fattar inte heller vilken publik denna film är till för. Hela storyn är så urbota dum att den inte kan vända sig till en vuxen publik. Nej, hela filmens syfte måste vara att promota försäljning av leksaker till barn. Men samtidigt har de med en bimbo med putande läppar som ser ut som en knulldocka, en sådan som Ryan Gosling's Lars köpte. Precis som med de två första Transformers-filmerna verkar filmbolaget försöka locka barnens pappor att gå med på filmen för hur ska man annars kunna förklara de absurda kvinnoporträtten i dessa filmerna? Rosie Huntington-Whiteley. Det kan inte enkom ha varit hennes lustiga namn som givit henne rollen, jag är övertygad om att hon måste gått sängvägen för att landa denna roll, hon har verktygen för det, och någon annan förklaring finnes inte.

Det är något konstigt med den här bilden...
Efter att ha tittat på filmen i en timme och stängt av funderade jag på om jag skulle skriva en revy på filmen eller ej. Av en slump träffade jag på Jojjenito på någon filmvisning och föreslog då (förhoppningsfullt) att det kanske räckte med en timme med denna film för att kunna ge den dess rätta betyg. Men han rättade mig. App-app-app, man får inte skriva om en film utan att sett hela. Damn, är det så? Nåväl jag måste erkänna att jag också lever efter den devisen så en kort tid senare tog jag mig igenom de resterande 95 minutrarna. Usch.

Vadå?
Mot slutet var det mest en massa robotar som slogs med varandra och förutom att det var svårt att hänga med och förstå vilken som var god och vilken som var elak var hela slutscenen från Chicago väldigt trist. Jag var helt oberörd över vem som vann eller förlorade. Där fanns en massa soldater som gjorde konstiga saker (springa upp i en skyskrapa för att hoppa ner med fallskärm och hamna där de startade just precis?).

Nej, jag såg filmen med förhoppningen om lite Avengers/Iron man action-humor. Plus att det är tredje delen i en serie och jag är en sucker för trilogier och film-serier (första filmen, andra filmen). Inte ens roliga insatser från Alan Tudyk (från Firefly) och John Turturro kunde rädda denna soppa. Den hade redan skurit sig när de väl kom med.

Detta sög rejält. Och då inte på det bra sättet. Jag ger Transformers: dark of the moon en töntig hjälte av fem möjliga.

Betyg: 1/5

Äkta känslor? Äkta kärlek?

14 kommentarer:

 1. Haha, mest imponerad att du gav dig på den här öht, du gillade ju inte ens de två första... Och du, kan det inte vara så att det var någon som gärna _ville_ att Rosie skulle gå sängvägen av ren tacksamhet när hon fick rollen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan varit så, men personligen tycker jag att hon är en av de mest osexiga sexiga kvinnor jag sett på filmduken på länge...

   Radera
 2. Här kommer näven...här kommer näven....HÄR KOMMER NÄVEN!
  Gott! Sunkbetyg till sunkfilm!

  http://steffofilm.wordpress.com/2012/01/27/tema-bay-transformers-3-dark-of-the-moon-2011/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har du näven! Sannerligen. Och jag hade inte ens läst din revy före jag skrev min. Tvilling-revy!! :-D

   Radera
 3. Har den senaste tiden funderat på att köpa dvd-boxen till min son, 7år gammal. Han börjar nog närma sig den tilltänkta målgruppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skynda dig att köpa boxen. Innan sonen blir för gammal!

   Radera
 4. Om dom där plastiga sääääxy kvinnorna måste till för att hormonstinna tonårspojkar och deras pappor ska gå och se filmen så räcker transformersarna allena för mammorna.

  Jag är barnsligt förtjust i denna typ av film och tycker att Transformers Dark of the moon är hästlängder bättre än tvåan men ljusår ifrån fullträffen från 2007 som stavas:
  T R A N S F O R M E R S .

  http://www.fiffisfilmtajm.se/transformers-3-dark-of-the-moon/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suck, du har koll på det mesta Fiffi, men det där med TRANSFORMERS har du på något sätt fått om bakfoten. ;-)

   Radera
  2. För att citera Sentinel Prime:

   "How doomed you are, Autobots. You simply fail to understand, that the needs of the many outweigh the needs of the few... "

   Radera
  3. Som pappa kan jag meddela att hon inte alls var sexig utan bara fånig.


   Det enda bra med denna filmen är skådespelaren som gör Sentinel Prime's röst.

   Radera
 5. Jojjenito har iofs rätt men man kan ju alltid droppa här och där att man sett en film som var så usel att man inte kan se klart den. Dagens revy var en av dessa filmer. Jag stod ut i en halvtimme. En annan film jag tyvärr var tvungen att breaka av Pitch perfect då jag glömt hur innerligt jag avskyr a capella sång. Brrrrrrrr
  Ang Rose Huntington nu ska vi inte vara elaka hon har nämligen Stathams flickvän och han får man inte klanka ned på. Hon är en den enda "skådis" som fått "roller" pga av sitt utseende?? Låååång lista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En halvtimme? LOL.

   Nej visst, RHW är kanske inte den enda som fått en roll pga sitt utseende. Men hon är ju så dålig också. Usel skådespelerska och totalt osexig. Då skiter jag i att Statham doppar där...

   Radera
 6. Hon ser lite märklig ut också om vi ska vara ärliga ;)Men bara Statham är nöjd så är jag glad. Det finns många snygga men dåliga skådisar därute och många skådisar som får roller pga mamma & pappa -ingen nämnd o ingen glömd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe. Drar du inte din man crush på Statham för långt nu! Stilla dig. ;-)

   Radera