söndag 3 juli 2011

Movie of the month - June 2011

Jag tänkte lägga till en typ av inlägg i form av en sammanfattning av de filmer jag skrivit om varje månad. Som ett litet bokslut och en chans att lyfta fram en, förhoppningsvis, bra film.

Detta var den månad jag publicerade min "A life in movies" vilket var ett mycket roligt projekt. Jag älskar att läsa andras ALiM, och det var kul att lista mina egna personliga val. Och nu, mina kära läsare, låt mig tipsa om att precis som många dvd-utgåvor har "Fripps filmrevyer" också ett "easter egg". Ytterligare en "A life in movies" döljer sig, och växer för var dag, på bloggen!

Denna månad skrev jag om 15 filmer. Vid sidan av några 70-talsfilmer blev det en hel drös X-Men filmer som en förberedelse inför en av sommarens "block busters" i "X-Men: First class".

Jag har ibland svårt med att hantera förväntningarna inför så kallade "klassikers", men det går inte att förneka att de tre filmer jag såg från 70-talet alla har sina poänger. De har vuxit efter jag såg dem och skrev mina revyer. Bra filmer växer.

Månadens film Juni 2011 är: Dog day afternoon

Sal, Wyoming's not a country.

4 kommentarer:

 1. Intressant projekt med sammanfattningar, ska bli spännande att följa. Också bra initiativ om det nu skulle vara så att man är borta från nätet under en längre tid (men vem är det nu för tiden?) ;)

  SvaraRadera
 2. Tack, jag tänkte också arbeta mig bakåt och lista månadens film från bloggens start...

  SvaraRadera
 3. Roligt projekt. Månadens film har jag inte sett men jag gillar filmer från 70-talet. Speciellt kläderna och frisyrerna ;)

  SvaraRadera
 4. Ja, visst kan det bli skoj! Det kommer bli lite som "A life in movies" på det viset att jag kommer välja en favorit som månadens film, men det behöver inte alltid vara den allra bästa filmen...

  SvaraRadera