tisdag 23 maj 2017

MCU rewatch: The Incredible Hulk (2008)


Damn, hur har det blivit så att jag sett The incredible Hulk tre gånger? Jag gillar ju inte ens filmen. Jag såg den både 2014 och 2010. Den andra gången vagt omedveten om den första titten. Jag var i alla fall inte imponerad. När vi nu under första säsongen av Shinypodden ska se om alla MCU-filmerna var jag "tvungen" att se den igen. Min filmiska nemesis!

Jag hoppades dock på att jag skulle gilla filmen lite mer nu när jag har sett mer av MCU, och blivit ännu mer förtjust i världen som spelas upp där.Vad är det då som är dåligt med denna film? Allt! Den passar helt enkelt inte in i serien ens. Enligt info beror det mycket på att Edward Norton skrev om manus och tog bort alla referenser till övriga MCU-världen han kunde hitta. Detta är mycket trist då det faktum att filmerna som delar av en större enhet är bättre än som "stand alone". Just att serien av filmer får en tv-serieliknande dynamik med en lång, lång story arc är bra. Det ville tydligen Norton inte veta av.

Sen är Hulken och Bruce Banner en av de minst intressanta figurerna i hela MCU. Det krävs något extra för att jag ska intressera mig och Norton ger mig det inte. Det blir så mycket bättre när Mark Ruffalo spelar honom i senare filmer. Kärleksparet här i The Incredible Hulk med Edward Norton och Liv Tyler är anskrämligt dåligt. Det beror säkert på flera saker, som dåligt manus, usel personregi och att Liv Tyler är en av världens sämsta skådespelerskor. Scenerna uppe på en klippa i regnet må ha varit en homage till King Kong men de funkade inte alls.

Filmens big bad är General Ross och hans supersoldatexperiment "gone terribly wrong" - The Abomination. Fy fan vad uselt skrivet och genomfört. Om man inte tappat tilltron till filmen redan då, så slår The Abomination sannerligen in den sista spiken i kistan. Usch och fy.Filmen saknar en livsviktig humor för en så fjantig historia som detta, men inte ens det kunde Norton bjuda på. Jag har gillar den gode Edward i flera filmer tidigare, mest noterbart i Rounders mot Mat Damon, men nu börjar jag bli grön av ilska över vad han gjorde mot denna film och MCU-serien.

Det enda som var helt ok var de inledande scenerna från favelan i Rio. Cool miljö och häftig feeling för en kort stund.

Sämsta var Liv Tyler, The Abomination, "slaget" på universitetets gräsmatta (!), hela slutstriden på Manhattan.

Jag kan inte annat än att ge filmen en etta. Igen! Damn, varför gör filmen så här mot mig??

Betyg: 1/5

Lyssna på oss snacka om The Incrdible Hulk i Shinypodden.

4 kommentarer:

 1. Nå, jag tycker fortfarande att det blir lite orättvist att skylla allt på Edward. Detta är absolut ingen bra film men jag tycker inte han kan lastas för att den passar dåligt in i MCU-universat/serien. Den överblicken måste ju bolaget ha och ta konsekvenserna när Norton vill annorlunda. Nu verkar det som om Marvel både velat ha Nortonkakan kvar och äta upp den. Mer fy på Marvel och regissören än Norton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du har en poäng där. De får dela på skulden. Tror att Marvel inte hade koll på sin serie på detta tidiga stadie. Sen får jag bara med en bråkdel av allt vi pratade om i podden... Det är en riktigt risig film oavsett vems fel det var.

   Radera
 2. Mjae jag gillar filmen eller den är åtminstone helt ok. En orsak kan vara att jag avskydde Ang Lees brutala sömnpiller som kom ett par år tidigare - Det är verkligen inte en bra film och då vinner Nortons film vid en jämförelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo så kan det ju bli men egentligen borde det inte få funka så att en film blir helt ok bara för att en annan är sämre... Galenskaper! Betygsettan har nästan en oändlig "range" för usla filmer! :-)

   Radera