tisdag 22 april 2014

Henkes Best of Sophie ZelmaniJag har hängt med Sophie Zelmani ända sedan hennes andra album Precious burden (1998). Jag tror att det var låten Black day som fångade mitt intresse... Men jag kommer faktiskt inte ihåg.

En kanske säger att hennes musik är enformig. Kanske, kanske inte, men jag älskar låtarna och det blev hela 35 stycken som jag ville ha med på detta blandband. Jag försökte skapa den ultimata låtordningen, men tvingades att ge upp efter elva låtar. Resten kommer i den ordningen de hamnade i när jag hällde ut dem på golvet.

Mina favoritskivor är nummer två till fyra; Precious burden, Time to kill och Sing and dance. Det kanske är för att jag lyssnade så mycket på henne runt de åren. Bästa låten varierar givetvis från stund till stund men just nu, och en bra tid tillbaka också för den delen, är Oh dear.


Här är i alla fall min lista. Mycket nöje.

Spotify-listan

Henkes best of Sophie Zelmani (1995-2014)
1. Oh dear
2. Black day
3. So long
4. I'm the rain
5. Gone with the madness
6. Once
7. Breeze
8. I love you
9. Love on my mind
10. Gone so long
11. Fire
12. Leaving
13. Happier man
14. Curtain fall
15. Time to kill
16. Hard to know
17. Why
18. If I could
19. I'd be broken
20. Dreamer
21. I can't change
22. Going home
23. The ocean and me
24. Wind took my sail
25. To be forgiven
26. Sing and dance
27. Fade
28. Losing you
29. It knows
30. Bitter kind
31. Aftermath
32. Song of the night
33. Time
34. Goodbye
35. So long - Aranjuez version


Spela blandbandet efter min ordning, eller släng på shufflet. Ge den några lyssningar. Ni kommer börja skönja det ljuvliga och efter en tre fyra lyssningar kommer era egna favoriter att börja omfamna er... Ha de!

2 kommentarer:

 1. Mmmm, äntligen hunnit lyssna. Om inte annat riktigt trevligt som bakgrundsmusik som inte gör allt för mycket väsen av sig. Tyckte mycket om If I Could med den lilla pianoslingan. Med det här i ryggen tycker jag absolut att du borde testa K.T. Tunstalls två första skivor om du inte redan gjort det. Inte lika lugnt men jag tycker att tjejerna ändå påminner om varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, If i could har krupit in under skinnet på dig! Se där, snart är du "förlorad"!

   Kudos till att du vågar ta dig an nya artister så frejdigt... Ska kolla in den tjejen du nämner.

   Radera