fredag 25 april 2014

Decennier - omstart och 1960-talet...and we're back! Har du saknat oss och vår resa genom filmhistorien? En resa där vi tittar på de filmer vi velat se men av olika anledningar inte har sett än. Introduktionsinlägget finner du här om du glömt vad projektet går ut på.

Nu har vi anlänt sextiotalet och jag tror bestämt att Movies-Noir har sprängt alla fördämningar. Detta är ett av hans många favoritdecennier! Hur det faller mig på läppen återstår att se.

Som vanligt kommer vi på fredagarna blogga om samma filmer och då tillsammans med vår trogne medbloggare Jojjenito. Efter långdragna och komplicerade förhandlingar har vi kommit fram till denna grupp filmer för våra gemensamma fredagar:

2/5 - To Kill a Mockingbird (klassisk moralkaka från Hollywood)
9/5 - Advise & Consent (Otto P leker Vita huset)
16/5 - Bande à part (Godard i nya franska vågen)
23/5 - The Graduate (Nya Hollywood)
30/5 - The Jungle Book ( månadens Disney)

Mina ambitioner är som vanlig ett dussintals filmer och kanske någon mer. Se fram emot bloggning av sextiotalsfilmerna framför allt på helgerna. Vilka filmer tror du att jag kommer se?

Movies-Noir har också skrivit ett introduktionsinlägg för sextiotalet, läs det här.
8 kommentarer:

 1. Trevligt och tack för påminnelsen. Dags att kolla in första fredagsfilmen. :)

  SvaraRadera
 2. Haha, "ett av många favoritdecennier" för min del alltså ;) Jo, det har faktiskt blivit lite av det. Men grejen är den att det fanns mycket jag inte hade sett som jag var nyfiken på. Plus att jag ville se om flera klassiker jag bara hade sett en gång för länge sen.

  Ska bli väldigt kul, och jag lovar att det blir mycket 60-tal hela maj inne hos mig :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu står dina favoritdecennier som spön i backen; sextiotalet, sjuttiotalet!, åttiotalet!!! :-D

   Själv sparar jag måhända det bästa betygskrutet tills åttiotalet och nittiotalet!

   Radera
  2. Låter bra! Jag känner att jag sett så mycket från 70-talet och framåt av det jag vill se, att 60-talet hade mer att bjuda på. Men jag ser fram emot resten minst lika mycket :D

   Radera
  3. Det är väl himla bra att du ser så många filmer från decennierna, så länge du har kul med dem. De filmerna hade kanske aldrig blivit sedda (igen) om vi inte kört projektet!

   Radera
 3. Som vanligt ska det bli spännande att se vad som bjuds. Undrar förstås även här om det finns möjlighet att hänga med på en länk till "To Kill..." som redan är omskriven hos mig? Du och M-N får konferera om saken ;)

  Ojoj, många klassiska 60-talsrullar, frågan är väl mest vilka du saknar. Psycho, 2001, Lawrence eller kanske Easy Rider? Månne någon Leone eller Kurosawa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. DU är hjärtligt välkommen att delta med en länk till To kill...

   Och lika självklart blir det ju då att du deltar med länkar för de övriga fyra gemensamma filmerna! Najs!

   Ingen av dina förslag ligger med just nu! LOL. Crazy.

   Radera