fredag 11 mars 2022

Peacemaker - Season 1 (2022)


Joss Whedon är inte den enda regissören som jobbat för DC efter gjort fina filmer inom MCU. Whedons kompis James Gunn som gör Guardians of the Galaxy-filmerna har nu replikerat bedriften. Och med ett klart bättre resultat också! 

Förra året hoppade han över till DC och slängde ihop "The Suicide Squad" vilken erbjöd en stor portion välbehövlig "glimten i ögat" till DC. Där möter vi John Cena som Peacemaker, ett ganska korkat muskelberg som dödar alla han stöter på (som det verkar). Och nu har Gunn givit oss en hel serie om Peacemaker och hans vänner. 

Detta är en helfestlig serie. Fans av Amazon Primes "The Boys" lär enligt djungeltrummorna älska detta. Och jag är med på tåget ganska länge. Peacemaker visar sig vara en hjälte också. Han har ju haft en trist uppväxt med en pappa som är nazist, så man får väl förlåta honom för att han dödade lite fel folk i filmen. Nja, det håller inte, men skit samma. Då showen inte tar sig själv på så förtvivlat stort allvar behöver vi heller inte göra det.

Handlingen inte är det viktigaste, nej den är snarare hejdlös och totalt orimlig. Men det betyder inget då det showen ger oss är ett skönt häng med kul karaktärer. Det är som en blandning av "The Boys" och "Community", dvs superhjältar men med hjärtat på rätt ställe.

John Cena är hyfsad som Peacemaker. Framför allt gillar jag att han bjuder på sig själv. Han påminner lite om Drax i Guardians. Showens roligaste är dock utan tvekan Freddie Stroma som Vigilante. Sen går det inte att inte mysa med resten av gänget; Adebayo, Murn, Harcourt och Economos.

En av showens styrkor är den underbara kärleken till åttiotalets pudelrock. Vinjetten är underbar! Synd bara att vi aldrig fick höra Europes "obligatoriska" "The final countdown". 

Humorn är annars showens styrka men också dess svaga punkt då det blir lite väl repetitivt till slut. Kan man ha för mycket "glimten i ögat"? Ja, showen försöker nog allt! Jag vet inte riktigt vad de skulle gjort annorlunda, men mot slutet hade jag lärt mig typen av skämt och de började levereras utan överraskning vilket drog ner nöjet några snäpp. 

God underhållning i vilket fall.

Betyg: 3/5

2 kommentarer:

  1. Fantastisk vinjett det var det bästa mer serien. God underhållning men under bältet skämten blev lite uttjatade efter ett tag. S02 är tydligen på G.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan bli kul med S2 om de hittar rätt i tonaliteten. Annars verkar vi ha liknande upplevelser... :)

      Radera