lördag 30 juni 2012

A Life In Music - 2002


Ojojojojoj. Ajajajajajaj. Nej men. Asch då. Nu vänder vi blad och går vidare.


Sophie Zelmanis fjärde album heter Sing and dance. Ibland kan jag tycka att det är hennes bästa skiva. Ganska ofta faktiskt. Just nu bland annat. Får jag bara en enda låt måste det bli inledningsspåret Oh dear, en suverän låt och en perfekt inledningslåt, både för denna skiva och blandband som man kan skapa själv. Andra låtar som jag skulle vilja lyfta upp från denna skiva äro; Going home, Once och Gone with the madness.Dixie Chicks släppte detta år Home. Den är väldigt bra och en av många favoritlåtar är inledningsspåret Long time gone.Kents bästa skiva? Antagligen! Vapen & Ammunition från 2002. Den håller en otroligt hög klass. Bästa låtarna är 1,2,3,6,7 och 8. Sundance Kid och Socker gör mig söt.Audioslave var namnet på det band som Chris Cornell skapade när han lagt ner Soundgarden. Han slog sig samman med tre av killarna från det nedlagda Rage against the machine. Audioslave brann mellan 2001 och 2007. Den självbetitlade debutplattan kom ut 2002 och herr Cornell har lika bra sångröst som han alltid haft. En låt är Like a stone.2002 kom den fjärde American Recordings-skivan med Johnny Cash ut. Namnet blev American IV: The man comes around. Skivans i särklass bästa låt är Hurt.
Lyssna också på Johnnys version av Personal Jesus, och jämför den med originalet.Avslutar med Buffy the Vampire Slayer: Once more, with feeling. Ett av seriens mest omskrivna och älskade avsnitt har en hel skiva som sound track. Lyssna på Buffys spröda röst i Walk through the fire. And Where do we go from here?Bonuslåt:

David Bowie. Från Heathen kommer Slip away.


Nästa gång kör vi genom år 2003 och då blir det en samling av gammalt och nytt. Ha de!

6 kommentarer:

 1. Mmmmm Hurt där kan vi snacka om vålnader på väggen ;)
  Frun ska se Cornell i helgen då hon ska gå på Putte i parken. Personligen nöjer jag med en endagarsbiljett och tittar på Kent (vad annars?)
  V&A var skivan som fick mig fast mkt bra platta - gillar nog Elite & FF bäst men plattan är i stort sett helgjuten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Chris Cornell. Jag blir förvildad (inte lika bra som engelskans bewildered).

   Men du, kapa trossen och häng med frugan på Cornell, jag tror han är suvvverän live. :-D

   Radera
 2. Se på fasen, nu är jag ju ikapp igen :)

  Kanske för att det är tidigt på morgonen, men Zelmani gick ned betydligt bättre den här gången. Cool istället för lite halvtrist. Dixie Chicks är som förra gången, charmiga när de kommer på tapeten men ingen musik jag lyssnar aktivt på.

  Audioslave -- meh... Och hur trevliga Cash covers än är föredrar jag nog originalet när det kommer till Personal Jesus.

  Bekännelse: Jag har inte sett det famösa avsnittet, men Sarahs röst höll ju riktigt bra för sång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är du ikapp. Denna serie ska få sin fortsättning inom kort. När semestern är över!

   Zelmani kanske håller på att växa fast i dig...?

   Buffy? Se hela serien, från S1 till det bittra slutet, S07E22. Det är ju bara 144 avsnitt!

   Radera
  2. Jag har faktiskt sett ettan och tvåan i ett sträck och övriga säsonger fläckvis när de har snurrat på TV. Absolut värt att ta tag i när vi klarat av South Park, Battlestar Galactica, Star Trek, Firefly och ett par till som jag glömt bort nu ;)

   Radera
  3. Gott så. Då kommer du se Firefly före Buffy, precis som jag gjorde! :-)

   Radera