söndag 17 juni 2012

A Life In Music - 2000


Den långa resan genom USA. År 2000 åkte jag och Lars-Ola på en 1300 mil lång road trip genom stora delar av USA. Vi såg New York, New Jersey, Pennsylvania, Ohio, Indiana, Illinois, Wisconsin, Minnesota, South Dakota, Montana, Wyoming, Colorado, New Mexico, Texas, Arkansas, Tennessee, Kentucky och West Virginia.


Catherine Wheel gav upp efter Wishville. Detta år gav de sig ut på en avskedsturné. Samtidigt var jag i USA och jag lyckades då passa in två konserter med dem. Dels på ett hak ute på vischan i New Jersey och dels på en liten, liten klubb i Denver, Colorado. De spelade Fripp! Wishville är bra. Favoritlåten är All of that.
Midnight choir's fjärde skiva heter Unsung heroine. Va fan? Vilken låt ska jag välja? Nä, du får välja åt mig: Electric rain, Snow in Berlin, Violence of the world, eller Spiritual.
Johnny Cash, American III: Solitary man. Ännu en fantastisk samling av mestadels covers. Johnny gör här en överlägsen version av U2's One.
U2's version: One.
Eminem, The Marshall Mathers LP. Det skulle till en vit kille för att jag skulle börja lyssna på hip hop. Crazy. Bästa låten: The way I am. Men jag tar också med hans lilla sorgliga historia Stan inklusive samplandet av Dido's hit: Stan.
Bonuslåtar:

Från filmen Almost famous, Stillwater med Fever dog.

Madonna kom ut med skivan Music. Den är ok, inget mer. Titellåten är bra: Music. Ali G presenterade sig via videon.

Ska jag ta med något från Coldplays debutplatta? Nä. Tråkig musik.

Limp Bizkit gjorde en låt till Mission Impossible II: Take a look around.


Nästa gång ska vi prata om 2001. Spacigt va? Ha de! 

8 kommentarer:

 1. där ser man min favoritskiva med Madonna är just Music
  Eminen håller ganska god kvalite fastnade också lite mer för rap iom Eminem men genren var inte obekant då man far spelat tidiga rapskivor till förbannelse i hemmet.

  SvaraRadera
 2. Hmm, jag har inte lyssnat lika mycket på Music som några av hennes senaste verk, därav att den inte kom med i den "stora" listningen.

  Spelade din far rap? Cool gubbe! Eller ska man kalla honom cool dude?

  SvaraRadera
 3. Reaggie, soul, blues, funk, jazz, swing, worldmusic you name i The Dude hade rubbet!
  Än i dag kan jag komma på mig att nynna låtar av Santana och Stevie Wonder som jag inte har en aning om vad de heter. Hjärntvätt!

  SvaraRadera
 4. filmitch: hjärn-tvätt, gymnastik och balsam i ett! :-)

  SvaraRadera
 5. Violence of the world var väl den bästa men inga jättefavoriter bland någon av dem om jag ska vara helt ärlig. Cash lät som han brukar tyckte jag och U2 har jag så dålig kolla på. Resultat: jag kände i alla fall inte igen låten ;)

  Eminem är lyssningsbar och banne mig om inte Dido bli ännu bättre i hans version. Annars var det trevligt med en liten backlash till 70-talet och jag tror att jag inbillade mig när jag sade att Music var ett bättre album än Ray of Light. När jag tittar närmare känns det nämligen som det är primärt titelspåret jag gillar.

  Limp Bizkit är lite för arga för min smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har blivit en felkoppling av låten. Den där 50-tals rocklåten med Johnny Cash var inte den låt jag tänkt mig. Jag länkar om...

   Violence of the world var den sista låten jag la me i texten, lite som en eftertanke... Vi är ortogonala!

   Radera
  2. Haha, det var ju lagom klantigt att jag inte noterade att titeln inte stämde överens. Nu lät det lite mer välbekant. Tror banne mig jag föredrar Cash framför originalet, skönt att slippa Bonos lite klagande röst.

   Radera
  3. Jag fördrar nog Cash's version också. Framför allt jämfört med nyinspelningen av låten där Bono gör en duett med Mary J Blige. Den versionen är svagast av de tre.

   Liten sidokommentar. Du missnoterade inte titeln. Den var länkad till "One" men fel låt spelades. Det är fellänkat inom spotify. Inte lätt att se...

   Radera