tisdag 9 november 2010

The West Wing - Season 4 (2002-2003)


President Bartlet (Martin Sheen) har blivit omvald till fyra nya år i Vita huset. Fjärde säsongen följer Jed och hans briljanta team under det första året av den andra presidentperioden.

Efter att ha skyndat igenom de tre första säsongerna tog det mycket längre tid för mig att se klart säsong fyra. Jag tröttnade lite. Oklart varför då serien håller lika hög klass som vanligt. I förra veckan blev jag dock sängliggande i en höstförkylning och då såg jag de sista fyra avsnitten. Säsongens avslutning var mycket stark.

Avsnitt 20 Evidence of things not seen
Avsnittet där gänget spelar poker en fredagskväll, samtidigt som storpolitiken aldrig vilar. Will Bailey och Debbie Fiderer briljerar vid bordet. Josh lyckas under kvällen intervjua Joe Quincey spelad av Matthew Perry från Vänner. Det är några underbara scener där Josh och Joe i tysthet, via blickar och miner, duellerar. Mycket av det som händer i detta dramatiska avsnitt förmedlas endast via blickar och miner. Mycket bra.

Avsnitt 21 Life on Mars
Komiskt guldavsnitt som mot slutet transformeras till ren drama. Matthew Perry's Joe får en lika hård men komisk introduktion till det nya jobbet som Ainsley Haines fick, inklusive det sämsta kontoret i hela huset. Joe visar framfötterna och löser ett mysterium! Avsnittet är dock mest viktat mot humorn. Scenerna med Toby och Charlie's lunch är kul. Allra roligast är dock Will och hans "gang of interns" som arbetar på en reklamfilm mot oljeindustrin. Hilarious!

Avsnitt 22 Commencement
Ett annorlunda avsnitt. Detta är mer som en thriller, med suggestiv musik och vass klippning. Avsnittet har fokus på drama och spänning. The West Wing möter "24". Amy ställer också Donna mot väggen.

Avsnitt 23 Twenty Five
Säsongsavslutningen. Det händer en massa spännande saker i detta avsnitt, men vi får inte så mycket sköna karaktärsdrivna scener. Normalt sett är säsongsavslutningarna i denna tv-serie höjdpunkter, men i denna säsong var det avsnitt 20-22 som var höjdpunkten.

Vem blir då vinnare? Jag funderar lite på den supersexiga Amy Gardner (Mary-Louise Parker), men hon är inte med tillräckligt mycket. Priset går istället till nykomlingen Will Bailey - han är för skön. Man måste ge honom cred för hur han axlar Sam's fallna mantel.

Betyg: 4/5

Säsong 5 finner du här.

2 kommentarer:

  1. Det var ju en javla tur att han blev omvald; i dessa lagen ar ju producenterna helt utlamnade till pobelns godtycke. Hoppas forkylningen har slappt.

    SvaraRadera
  2. tackar, tackar. Jag åkte på nåt på flyget hem från London tror jag. Hoppas du har fått ordning på sjön i kökstaket.

    SvaraRadera