måndag 1 mars 2021

Veckans låt

Midnight Choir är en grymt bra norsk grupp. De släppte fem album mellan 1994 och 2003 plus några samlingsalbum. Det var ledsamt när de la av men de har gjort några återföreningskonserter under senare år, före pandemin. Kanske, kanske att de kan återförenas och släppa mer musik? Hoppas!

De spelar en modern långsam "americana". Svårbeskrivet, men det borde inte överraska någon om att de spelade in skivorna i Nashville. Fast det är inte ren country utan modernare och mellow. Jag vet inte ens var de spelat in skivorna, det bara spirar Nashville-vajb över musiken!

Utan att veta allt för mycket om bandet, det finns inte så mycket info, känns det som att det är något av en Lennon/McCartney-situation här. Sångaren Paal Flaata är en av de bästa sångarna jag hört och Al Deloner skriver låtarna. Jag har lyssnat på lite av de båda herrarnas musik som soloartister och inget kommer upp i magin de skapar när de spelar ihop. Lite trist liksom. Jag skulle gärna se dem återförenas och göra fler skivor ihop.

Min egenkomponerade "best of"-lista av deras bästa sånger kan vara den mest spelade spellistan jag har. Perfekt musik om natten med låtar som "The ballad of Emma DeLoner", "Jeff Bridges", "Snow in Berlin" och många fler.

Hur tusan upptäckte jag detta band nu då? Jo via att jag hörde deras "Mercy of Maria" på SR någon gång under 1998. Inte den vanligaste källan till nya favoritartister på topp 10. Låten kommer från den fantastiska tredje skivan "Amsterdam stranded". Även tvåan "Olsen's lot" är magnifik.

Eftersom jag inte hittar någon officiell musikvideo för låten väljer jag en som nån annan tjomme satt ihop. Låten släpptes som singel så hade väntat mig en video från bandet.

 


6 kommentarer:

 1. Jomen detta var inte alls illa. Däremot kanske jag måste vara på "rätt" humör vid lyssning. Noterar bandet och checkar vidare på Spotify.
  Ha en fortsätt bra vecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt, trevligt. Kan hända att de återkommer till "Veckans låt" också! Mycket nöje med lyssnandet. :)

   Radera
 2. Vi är nästan så okompatibla som det är möjligt att vara när det gäller musik. Nöjer mig med det konstaterandet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch då det låter ju som jättemycket okompabilitet... Tror dock vi riskerar att bli än mer okompatibla nästa vecka och om inte då så i alla fall om två veckor. Återstår att se! :-D

   Radera
 3. Jag kanske skulle gilla gruppen mer om de drog upp tempot en aning och adderade lite gitarrer. :)

  Men bitvis fanns det nåt fint där i pianot. Jag är inte helt såld på sångarens röst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, tempo och gitarrer finns också! Fem album varav fyra släppts som dubbelalbum med ottakes och andra rariteter. Till det en massa singlar, två samlingsalbum och en och en halv live-konsert :)

   Radera