tisdag 29 december 2015

Buffy The Vampire Slayer - Season 1 (1997)


Under hösten startade jag och Johan en podcast om Buffy the Vampire Slayer. Vi ser serien och poddar om avsnitten. Podden kallar vi för Buffypodden. För Johan är det första gången han ser serien medan jag ser om den. Jag såg serien med start för exakt tio år sedan.

Jag kom ihåg första säsongen som den svagaste av seriens sju säsonger och fasligt ojämn. Därför var det intressant att se att mycket av det jag mindes inte riktigt stämde vid denna omtitt. Jag fann många av episoderna mer humoristiska än vad jag mindes dem. Det är nog helt enkelt så att jag inte fokuserar på handlingen längre och därmed finner större nöje av detaljer i episoderna.

Under våra diskussioner i podden framkom också att flera av episoderna byggde på bra idéer men att genomförande inte var perfekt. En del avsnitt var inte allvarliga nog utan fokuserade för mycket på humorn, trots att humorn i sig ändå kunde vara nog så underhållande. Men för att nå de högre dramatiska nivåerna måste showen ta en del av händelserna på större allvar.

Under säsongen framträdde alla huvudpersoner mer eller mindre. Jag gillade de fem huvudkaraktärerna likvärdigt mycket; Buffy, Willow, Xander, Mr Giles och Angel. Ingen stack ut. Om jag skulle tvingas välja är nog Buffy min favorit från S1. Serien har också flera mycket bra sidofigurer som Cordelia, Principal Flutie och Principal Snyder.


I poddsäsongens sista avsnitt listade vi våra favoriterpisoder för S1. Mina fem favoriter är:

1. Episode 12 Prophecy girl
2. Episode 10 Nightmares
3. Episode 01 Welcome to the Hellmouth
4. Episode 09 The puppet show
5. Episode 07 Angel

För Johans topp 5 ber jag er lyssna på poddavsnitt 5.

Nu vilar vi över jul och nyår men är tillbaka med säsong 2 måndagen den tolfte januari 2016.

Som summering kan jag tycka att säsong 1 är en ok inledning. Antagligen är den mest givande för de hardcore fans som ser om serien igen och igen. Som vi alla vet blir det än bättre från och med säsong 2.

Betyg: 3/5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar