fredag 15 november 2019

The Climb (2019)Filmspanardagens andra film var The Climb som vi ska skriva om idag. Michael Angelo Covino och Kyle Marvin gjorde en hyllad kortfilm som de nu har utvecklat till en hel långfilm om 94 minuter. Det är inte alltid en jättebra idé att göra långfilm på en story som passar som kortfilm, men låt oss nu inte förlora hoppet att regissören lyckas nå toppen innan vi givit honom chansen. Kyle ska gifta sig med sin franska fästmö. Inför bröllopet har bästa kompisen Mike bjudit ut Kyle på cykling i de franska bergen någonstans. Mitt bland Kyles flämtande andetag hör han hur bästa kompisen berättar att han har en affär med fästmön.

Jag trodde att filmen i princip skulle utspela sig runt samtalet under cykelklättringen upp mot toppen. Lite som My dinner with Andre fast på cykelsadlar. Men så var det inte alls. Detta var en film som handlar om cirka 10 år i Kyles liv. Lite som i Boyhood där vi gör korta nedslag i olika situationer genom åren. Till skillnad från Boyhood är detta inspelat i en veva och inte att de har låtit lika lång tid flyta mellan inspelningarna som tid förflutit i filmen.

Några spaningar. Filmen visades otextad och bara Mike gick att höra tydligt vad han sa. Kyle pratade grumligt, lite som att han hade en varm potatis i munnen. Två. Gayle Rankin är med i filmen och jag tycker att hon utseendemässigt är lik Elizabeth Moss. Tre. George Wendt, den klotformade från Cheers, spelar Kyles pappa. Fyra. Covino och Marvin har slängt in tre scener med sjungande människor, helt fristående från handlingen. Lite random så.

Betyg: 2/5

Några av filmspanarna som såg filmen har också skrivit om den idag:
Sofia
Johan4 kommentarer:

 1. Mm, nej, fanns inte så mycket att skriva om den här filmen. Haha, My Dinner with Andre, en mysig liten film det.

  Lustigt, jag tyckte det var Mike som inte gick att höra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en dålig ljudmix där dialogen hördes dåligt och musiken var jättehög.

   Ganska lättglömde film helt enkelt. :)

   Radera
 2. Och jag tyckte inte jag hade några större problem att höra någon av dem :) Just ja, George Wendt. Undrar varför han var med öht, hade han en enda replik?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomenvisst hade han några repliker i alla fall. Han hyllade Mike för hans fotball-spel i high school bland annat... Men lätt att missa i en film som denna, oengagerad som man lätt blev. :)

   Radera