fredag 5 oktober 2018

Marvel's Agents Of S.H.I.E.L.D. - Season 5 (2017-2018)Mitt tålamod med Marvel's Agents of SHIELD börjar nu definitivt ta slut. Serien har haft sina upp- och nedgångar, men den har alltid varit en mysig serie att följa, om än inte en av de bättre. Som vanligt är det kul att följa vad som händer med karaktärer man har följt under flera säsonger. Ibland växer serier till och med bara genom att spendera mycket tid med den, som tex Castle gjorde, men oftast brukar serier tappa före de blir nedlagda...

Nu under säsong 5 av Agents of SHIELD har det blivit för dåligt. Vi har helt klart passerat toppen och befinner oss på baksidan avd ess "karriär". Showen är en "mess" och "all over the place". När serien börjar bli ologisk med avseende på karaktärernas utveckling blir det ohållbart. Det är en sak med rutten handling, man kan utstå mycket så länge det är intressant och belönande att följa karaktärerna. Men i denna säsong är både Daisy och Melinda May helt usla och till och med Agent Coulson har en utveckling som känns dålig. Eftersom jag finner paret Mac och Yo-Yo som ganska trista är det bara Fitz och Simmonds som jag fortfarande känner för. Säsongens nykomling Deke var dock ganska festlig till slut. Lustigt hur lik skådisen Jeff Ward som spelar Deke är Bradley Cooper i vissa lägen.

Handlingen som sådan var knasig. Första halvan var helt ok och bitvis både intressant och spännande. Tyvärr blir det sällan jättebra när en serie tar sig an tidsloopar och det lider denna säsong också av. Andra halvan av säsongen var rent ut sagt dålig. Jag hade mindre och mindre intresse kvar för varje avsnitt som passerade och säsongens "big bads" Hale och Ruby var smärtsamt dåliga. Glenn Talbot var dock kul.

Enligt källan planeras tydligen en säsong 6 vilket jag idagsläget inte hyllar. Kan det inte få vara slut nu? Nåväl, jag är inte speciellt sugen men man vet aldrig hur tv-seriekorten faller när nästa säsong väl har visats klart.

Betyg: 2/5 (svag)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar