fredag 24 april 2015

Decennier - omstart inför 2000-taletHallå alla vänner. Nu är det dags för den sista decenniermånaden i mitt och Movie-Noir's Decennierprojek!. Under maj månad kommer vi fortsätta att se filmer som vi velat se länge men som missats. Nu gäller det åren 2000-2009. Sedan är det fini.

Jag startade min blogg under våren 2010. Efter bloggen föddes har jag varit lite duktigare på att se de filmer jag har varit sugen på så det känns helt naturligt för mig att avsluta efter Decennier the '00s.

Jag kommer under maj månad fortsätta mina utforskningar av Studio Ghibli-filmer, jag kommer bli nedblodad av ännu en zombiefilm och fortsätta beta av filmer från regissörer som jag gärna vill se det mesta av. Till det blir det både romantiska filmer, mattesnillen, komedi och spänning.

Som vanligt kör jag, Christian och vice-sheriffen Jojje en gemensam film varje fredag. Maj innehåller fem fredagar:

Fredagen den 1:a maj blir det en lång och innerlig historia från Taiwan med filmen "Yi yi" (2000)
Fredagen den 8:e maj blir det häftigt värre med den asiatiska rökaren "Ong-bak" (2003)
Fredagen den 15:e maj upplever vi en väldigt lång förlovning med filmen "Un long dimanche de fiançailles" (2004)
Fredagen den 22:a maj undrar vi om han är galen när vi ser sci-fi-filmen "The man from Earth" (2007)
Vi avslutar de gemensamma filmerna fredagen den 29:e maj med japanaren "Still walking" (2008)

Hur många filmer kommer jag kunna klämma in? Kommer jag över de tjugo? Spänningen är sannerligen olidlig, eller hur? Häng med så får du se...

Idag publicerar Christian också ett introduktionsinlägg inför den kommande månaden. Känner han redan av separationsångesten? Kolla in hans inlägg här.

2 kommentarer:

  1. Som sagt, ska bli spännande att se vad ni har lyckats gräva fram. Och inte minst vad ni tycker om de tre mittersta gemenskapsfilmerna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska bli en spännande resa och kul att du hänger med. Ös på med kommentarer vetja! :-)

      Radera