fredag 14 december 2012

Knife Fight (2012)

 

To win, you have to bring a gun to a knife fight.

Efter den härligt udda filmen Wrong var jag tvungen att skynda mig till nästa film. Detta år hade jag försökt undvika schemakrockar då det är för stressigt att jäkta mellan biograferna. Så detta var ett undantag. Lyckligtvis skulle jag se nästa film med Vanessa och hon var där i god tid och tog plats för mig. Filmen i fråga var den politiska dramakomedin Knife fight. Min tjugoandra film på festivalen(!!).

Som gammal fan av tv-serien The West Wing var detta en tidig julklapp. Rob Lowe spelar Paul Turner, en Josh Lyman-liknande figur som arbetar för ett antal senatorer och kongressmän inför ett uppkommande val. Han är specialist på valstrategier och att hantera media efter de ofrånkomliga skandaler som ständigt poppar upp i valkampanjerna.

Till sin hjälp har Paul Dimitris, en PI som arbetar i skymningslandet mellan vad som är lagligt och ej, han letar upp skit på motståndarna till exempel. Dimitris spelas av Richard Schiff, vår gamle vän Toby Ziegler från The West Wing. Åh, det var helt underbart att se dem tillsammans igen. De spelar inte exakt samma roller som de gjorde i The West Wing, men de hade fortfarande den härliga kemin, och det var tydligt att de hade jätteskoj under inspelningen.

Efter filmen dök regissören Bill Guttentag upp på en mycket intim och trevlig F2F. Han beskrev hur filmen kom till och lite om inspelningen. Tydligen finns flera cameos av riktiga politiker och folk från den politiska arenan med i denna film. Bland besökte valstrategen för John McCain 2008, Steve Schmidt filminspelningen, dvs han som tog in Sarah Palin (ett  misstag som han erkänt mycket publikt efter valet 2008).

Jag gillade filmen starkt. Den har ett högt tempo och det är en pratig film. På så sätt påminner den om The West Wing. Det är som ett längre och lite mer lättviktigare avsnitt från tv-serien. Framför allt var det kul att se Lowe och Schiff. Andra notabla skådespelare är Julie Bowen och Carrie-Ann Moss.

Är The West Wing den bästa tv-serie som någonsin visats?

Jag ger Knife fight fyra golddiggers av fem.

Betyg: 4/5 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar