söndag 4 september 2011

No Strings Attached (2011)


Emma: I think monogamy goes against our basic biology.

Här kommer min revy av den andra romantiska komedin av tre som jag såg med min polare Frans i somras. I "No strings attached" finner vi Ashton Kutcher i sin sedvanliga mysiga roll och en placerad Nathalie Portman som hans... vän. Jag tycker Portman är malplacerad och att hon inte passar i romantiska komedier. Jag ser henne hellre som den kufiska egensinniga unga damen från "Garden state" eller "Beautiful girls". Frans håller inte med och var nöjd med henne här, han tyckte hon var välplacerad i rollen.

Ashton Kuchter spelar Adam som blir förtjust i Nathalie Portmans Emma. Men hon är allmänt distanserad och dessutom upptagen med sin karriär, så hon föreslår ett kk-förhållande som en kompromiss. Detta är givetvis minerad mark och den uråldriga frågan ställs. "Kan en kille och tjej vara nära vänner utan att någon blir förälskad i den andre?" Svaret är ett rungande NEJ. Så även här, men för ovanlighetens skull är det inte killen som svansar efter tjejen utan tvärtom. Det var lite fräscht, men inte jätte.

Ashton Kutcher imponerar med ett lågmält skådespeleri, han kunde lätt gått överstyr med sin Adam. Enligt Frans var Kutcher "bra som vanligt", jag var mer överraskad. Han kanske alltid är bra? Är det en ny favorit? Intriguing!

Jag såg filmen för en dryg månad sedan, och för ovanlighet skull kommer jag knappt ihåg vad som händer i filmen. Emma jobbade som AT-läkare på ett sjukhus och det fanns en snygg läkarkollega som uppvaktande konkurrent till Adam. Sedan åkte hon bil i slutet. Nä, detta var i bästa fall med nöd och näppe bättre än "Just go with it", men inte med mycket. Ett extra plus för Kevin Kline i rollen som Adams lurige far.

Jag ger "No strings attached" två omöjliga förhållanden av fem.

Betyg: 2/5

2 kommentarer: