måndag 23 oktober 2023

Echo in the Canyon (2018)



Echo in the canyon är en musikdokumentär av Jacob Dylan, han med den berömde fadern. Det började med musikprojektet med samma namn där Jacob gör duetter med en massa kända musiker på musik från slutet av sextiotalet med fokus på artisterna som bodde i Laurel Canyon utanför Los Angeles. På skivan spelar han med moderna artister som Regina Spector, Beck, Cat Power och Norah Jones men också med artister från dåtiden som Eric Clapton, Stephen Stills och Neil Young. Jacob släppte en cd och gav en konsert där duetterna framfördes.

Denna konsert plus intervjuer med kändisar från Laurel Canyon "scenen" formerades till filmen, musikdokumentären. Det är en bra blandning av liveframföranden från idag och intervjuer med de gamla dinosaurierna. Vi ser David Crosby, Stills, Clapton och Tom Petty samt medlemmar från The Beach Boys, The Byrds och The Mamas and the Papas med flera.

Jag gillade filmen mest för att jag är ett stort fan av musiken från denna era och speciellt Crosby, Stills, Nash & Young och alla deras inbördes konstellationer. Det var kul att se Jacob intervjua kändisarna och ibland få dem att öppna upp sig på det personliga planet.

Vi får se några snuttar av livekonserten och det var också ganska bra, även om jag inte är lika inne på några av de artisterna han spelar med där.

Överlag är dokumentären bra, men den bryter ingen ny mark med avseende på formatet, det blir trots allt ganska mycket "talking heads". Den passar nog mest de av oss som gillar musiken från eran den behandlar. Så för rätt åskådare tipp topp!

Betyg: 3/5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar