onsdag 25 oktober 2023

Les trois mousquetaires: D'Artagnan (2023)



Snackade film med Carl och han tipsade mig om denna nya franska adaption på Alexandre Dumas klassiska roman. Så snart jag blev varse om dess existens blev jag otroligt sugen på att se den. Detta är en historia som jag gärna ser om och om igen.

Det är extra kittlande att se filmen med franskt tal vilket ger filmen ett snäpp mer autencitet. Det är också ganska skönt att det mestadels är okända ansikten som syns på duken. De enda skådespelarna jag kände igen var Vincent Cassel som Athos och Eva Green som den lömska Milady de Winter. D'Artagnan spelas av Francois Civil medan Aramis och Portois spelas av Romain Duris och Pio Marmaï.

Självklart är detta i första hand en äventyrsfilm men det är ändå en fransk film så kärleksintriger får också en stor plats. Vi befinner oss  i 1600-talets Frankrike med en liten utstickare till England. Det rids på hästar, det fäktas med värjor och skjuts med musköter.

Detta var en mycket duglig adaption. Jag kände mig omsluten av världen. Filmen skapar ett bra världsbygge som är lätt att träda in i. Samtidigt känner jag till historien ganska väl så inga större överraskningar där. Däremot tog filmen god tid på sig och det visade sig att regissören Martin Bourboulon gjort en Dune, dvs släppt del 1 som slutar mitt i handlingen. Jag ser fram emot del 2 av detta äventyr, precis som jag ser fram emot andra delen av Dune.

Betyg: 3/5 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar