lördag 14 februari 2015

Den ultimata årsbästalistan - 1996 (2:a versionen)Uppdatering! Vi har fått in en lista till. Johan från Jojjenito - om film har skickat in sin lista. Nu har vi åtta personliga listor till grund för den ultimata. Johan öser poäng över tre av fyra filmer i toppen av den ursprungliga ultimata listan. Efter att noggrann uträkning genomförts kan jag meddela att vi har kvar Fargo som nummer ett! Inget byte av bilder behövdes således! Den nya ultimata listan kan ni läsa om nedan. Filmernas placering på den "gamla" listan skriver jag inom parentes. För det ursprungliga inlägget får du klicka här. Jojjenito sällade sig till Filmitch med Trainspotting som etta. Efter vi adderat denna åttonde personliga lista fick vi endast platsbyten på topp fyra samt faktiskt endast en ny film på listan... Den gamla tiondeplatsen kastades ut med pengarna och en bubblare slingade in sig.

1:a december 2014:
Samma dag som jag åkte iväg på höstsemestern publicerade jag och flera bloggvänner våra topplistor för filmåret 1996. Här kommer nu lite försynt försenat den Ultimata Årsbästalistan för 1996. Ni vet hur det går till... Ett poäng för en tiondeplats upp till tio poäng för en förstaplats. Vid lika poäng avgör antalet listor före bästaplacering...

'96 var ett ganska tunt år och det fanns bara en handfull förhandsfavoriter till topplaceringarna. Denna gång bygger sammanställningen på sju listor vilket inte är rekord men ganska bra ändå. Jag har för regel att det ska vara minst fem listor samt att alla filmer på topp 10 ska finnas på minst två listor i alla fall...

De deltagande bloggarna äro; Fiffis FilmtajmRörliga bilder och tryckta ordFilmitchFlmrSpel och filmMovies-Noir och undertecknad Fripps Filmrevyer.

Adderades i februari 2015: Jojjenito. Han sällar sig till Filmitch med sitt beröm för Trainspotting.

Ok, då kör vi... Uppdaterat med Jojjenitos poäng...

Plats 1. Fargo (Bröderna Coen) 56 poäng (sju listor, en förstaplacering) (1)
Plats 2. Trainspotting (Boyle) 36 poäng (fem listor, två förstaplaceringar) (4)
Plats 3. The long kiss goodnight (Harlin) 35 poäng (sex listor, en förstaplacering) (3)
Plats 4. Primal fear (Hoblit) 32 poäng (fyra listor, en förstaplacering) (2)
Plats 5. Scream (Craven) 24 poäng (fem listor, en förstaplacering) (5)
Plats 6. Independence Day (Emmerich) 23 poäng (Tre listor, en förstaplacering) (6)
Plats 7. Everybody says I love you (Allen) 19 poäng (fyra listor, en femteplacering) (7)
Plats 8. Kingpin (Bröderna Farrelly) 14 poäng (fyra listor, en fjärdeplacering) (8)
Plats 9. The rock (Bay) 14 poäng (tre listor, en andraplacering) (9)
Plats 10. Sling blade (Thornton) 14 poäng (tre listor, en fjärdeplacering) (19)

Klicka på länkarna för lite blandade läsning om filmerna...

Noterbart är att alla sju filmspanare har olika filmer på förstaplatsen i sina listor. Första gången det skett. Uppdatering: Jojjenito ändrade på den renheten. Nu har vi två röster på Trainspotting som listetta.

Listan skapad den 30:e november 2014. Uppdaterad den 13:e februari 2015.

Övriga filmer som nämndes på listorna var i poängordning; Kolja (en förstaplacering), The portrait of a lady, Broken arrow, Mars attacks!, Paradise lost, Beautiful girls, Lone star, Star Trek: First contact, Sling blade, Bound, A time to kill, Emma, Mission: Impossible, L'appartement, Bottle rocket, The English patient, The frighterners, Cable guy, Pusher, From dusk till dawn, Breaking the waves, Swingers, Jägarna, Tesis, Waiting for Guffman.

För övriga Ultimata Årsbästalistor kolla in min samlingssida här.2 kommentarer:

 1. Oj, det blev ett nytt inlägg! Nice. :)

  Men se där, en ny tia! Mycket trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en omstörtande förändring! :-)

   Men tyvärr bröt du symmetrin med att det var lika många ettor som listor - du hade samma som en tidigare listmakare (Filmitch).

   Radera