söndag 23 juni 2013

Shaken, not stirred: IntroduktionenShaken, not stirred. Vi vill alltså ha våra drinkar skakade, inte stirrade.

Välkomna allihop till denna introduktion av den sjufaldiga avslutningen på mitt bondprojekt!

Jag kommer under de närmaste 007 dagarna publicera mina tankar och topp-007-listor för mina kategorier. Jag kommer också dela ut mina Fripps Awards till vinnarna. Det börjar imorgon med kategorierna Actionscener och Gadgetar. Det kommer alltså bli både spännande och kul!

Kategorin bondlåtar kommer jag särbehandla. Det finns ju så många sköna tunes att ranka! Där kommer jag ge er min top-double-007-list (dvs topp-14 för er som är slöa i huvudet såhär några dagar efter midsommarafton). Jag kommer också precis som i den kända men något simplare galan, Oscars-galan, presentera bondlåtarna utspritt över galan, dvs ni får två bondlåtar att njuta av per dag fram till och med den stora avslutningen på söndag.

Bland bondlåtarna finns en topptrio som sticker ut, och gruppen som utgör topp 007 stod också ganska klart ut på ett tidigt stadium. Men det finns sju hang arounds som är fina kandidater och som skulle kunna slå sig in i toppen en vacker dag. Det är lustigt att låtarna så tydligt kopplas ihop med känslan i filmerna de kommer från. Så topplistan ser säkert annorlunda ut nu än vad den gjort i vintras, före projektet.

Do you expect me to talk?
No, Mr Henke, I expect you to rank!

Hur har juryn gått till väga då? Jag har inte känt mig bunden av mina förvirrade betyg som avgivits under projektets gång. Vissa mindre justeringar i topp 007-listorna kan alltså komma att ske när de tävlande inom respektive kategori ställs mot varandra, sida vid sida. Jag vill bara nämna detta redan här så att de av er med anal ordningskänsla inte behöver bli upprörda om jag rankar "fel" jämfört med mina betyg. Jag vill också nämna att inom de flesta kategorier har filmen som helhet betygsatts, men nu rankar jag karaktärer eller företeelser individuellt. Låt mig exemplifiera, det har allt som oftast funnits fler än en skurk att väga in i filmens betyg. I min topp 007-lista över bondskurkar tävlar alla en och en, det skulle alltså kunna komma upp två skurkar från samma film inom den topplistan!

Det var alles mina kära vänner. Imorgon börjar det och jag säger väl som Q brukar säga:

Now, pay attention, 007.


10 kommentarer:

 1. Låter bra, jag hänger med. Tycker även det är bra att du kör skurkar, brudar etc. en och en och inte efter film (då en kan vara utmärkt medan en annan är usel i en och samma film). Då kör alla på samma villkor, precis som det ska vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skoj att du hänger på! Det ska bli kul att få höra dina kommentarer på listor, upplägg och allt annat jag knåpar ihop...

   Radera
 2. Det här ska bli kul, prisutdelningar är min grej! Herregud, jag tittar ju på Guldbaggegalan, den här veckan är som en jättelång julafton ju ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du kommit till rätt ställe!

   Radera
 3. Jag är med på tåget!
  But of course!

  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gött. Nu är vi snart en hel liten grupp! :-)

   Radera
 4. Du kommer att behöva en rejäl semester, det ser jag det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA. Det blir nog liiiite lägre aktivitet på bloggen under juli månad skulle jag tro... :)

   Radera