söndag 15 maj 2011

Curb Your Enthusiasm - Season 1 (2000)


Jeff Greene: Larry? He's a victim of circumstances.

Seinfeld är ju en av de bästa tv-serierna som finns. Det är sen gammalt. Männen bakom "Seinfeld" var Jerry Seinfeld och Larry David, en neurotisk jude från New York. Karaktären "George" var till stor del baserad på Larry David. "Curb your enthusiasm" är en komediserie i dokumentär form om Larry's liv i Los Angeles.

Larry är en komiker som inte kan undgå att hamna i trassel och högst förödmjukande situationer. Detta beror på att han är egocentrisk och pompös, och han beter han sig frekvent som en imbecill. Det blir ibland kul. Allt som oftast är det hans fru Cheryl som blir lidande av hans idioti.

Trots att jag hade tänkt mig att se senaste säsongen av "Friday Night Lights" fick jag "Curb" på hjärnan. Det var som att en röst sa åt mig "Must watch Curb". Okey då.

Första säsongen är ganska dålig helt enkelt. Jag kan lyfta upp två bra avsnitt. Det första är Episode 6 "The wire" där Julia Louis-Dreyfus dyker upp och Larry och Cheryl kämpar mot grannarna från helvetet. Det andra avsnittet som är kul är Episode 7 "AAMCO" om ett vad mellan Larry och Cheryl.

Egentligen är HBO specialen som ligger med som extramaterial på dvd-erna säsongens bästa material. Det är en dokumentär om hur Larry förbereder sig inför en come back till stand up scenen.

Jag kan inte vänta att få se mer om Larrys otursförföljda liv.

Betyg: 2/5

3 kommentarer:

 1. Det märks att han inte riktigt hittat det rätta konceptet i säsong ett. Det var ju även fallet i Seinfeld.

  Men det tar sig längre fram, rejält, för båda serierna. Curb tycker jag faktiskt är uppe och tangerar Seinfeld-nivåer flera gånger om.

  SvaraRadera
 2. Det kryper under huden på mig, av rena pinsamhetskänslor. Det är svårt att hålla sig från snabbspolning i vissa scener. Masochistiskt tittar man vidare.

  SvaraRadera
 3. Rolig serie men jag hpåller med dig Henke det är en plåga att titta på, men på ett bra sätt.

  SvaraRadera