söndag 24 mars 2024

Veckans låt

Lyllos alla som har biljett till Taylor Swifts The Eras Tour på Friends arena i maj. 

Veckans låt är en av många briljanta låtar från hennes senaste album Midnights. Det är som vanligt högst personligt och i denna sång autobiografiskt om hennes karriär. Låten spelas också akustiskt på touren lite då och då.

Jag upptäckte Taylor via skvalradio då jag insåg hur mycket jag gillade hennes sångröst.

Jag blev ett fan under pandemin då hon släppte Folklore och Evermore. Damn vilka bra album, mindre pop och mer av nedstrippad folkmusik.

Jag blev en swiftie när jag lärde känna henne närmare via hennes musik och inte minst via intervjuer på YouTube. Det går inte att inte älska henne.

Och nu i veckan såg jag konsertfilmen "Taylor Swift: The Eras Tour". Den är väldigt, väldigt bra.

Veckans låt är tagen från konsertfilmen: "You're on your own, kid"




Bonus: Taylor's "you're on your own now"-speech at NYU 2022

6 kommentarer:

  1. Är inte överdrivet förtjust i lugna låtar på konsert men undantaf finnes tex Racing in the streets med The Boss. Swift har jag likt du lyssnat på i skavradio och hon verkar definitivt vara kompetent men jag har inte fastnat för henne än. Får se om den dagen kommer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om den dagen kommer blir du kanske positivt överraskad. Jag blev det i alla fall. :)

      Jag gillar när artister gör något extra med låtarna på konserter, tycker det är trist att se musik live som låter exakt som på skivan. Oftast. Det finns så klart avarter då missriktad kreativitet gör låtarna sämre, men jag gillar att de försöker i alla fall.

      Radera
  2. Som vanligt lyssnar du mycket mer uppmärksamt än jag -- har inte reflekterat över om jag gillar hennes röst eller inte. Däremot måste jag erkänna att de låtar jag lyssnat på tycker jag är lite småtråkiga. I mina öron är hon slätstruken och lättsmält :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har alla olika smak såklart, den vanliga disclaimer'n... Men personligen tycker jag att hon har allt annat än tråkiga låtar. Men jag gissar att Taylors låtar, och många andra artisters för den delen, kan uppfattas tråkiga och platta om musiken bara står på i bakgrunden, det så kallade radioskvalet. Men när man "pluggar in" en skiva som man i princip gör när man sätter sig ner och lyssnar aktivt på en LP så vecklar låtarna ut sig i all sin prakt. Det är ganska fantastiskt ibland hur ett album kan växa... :)

      Radera
    2. Så är det såklart. Och där är jag för obrydd om musik för att ta mig den tiden

      Radera
    3. Japp, så kan det bli när det finns så mycket popkultur att konsumera. :-)

      Radera