söndag 10 mars 2024

Veckans låt

Ok så har vi kommit till albumåret 1990. Vad har vi på detta sällsamma år egentligen?

Inleder med det mest självklara. Efter uppbrottet från Marillion släppte Fish sin första soloplatta Vigil in a Wilderness of Mirrors. Sista låten på albumet får nog fortfarande anses som en av hans allra bästa erbjudande. Väldigt bra lyrics.

Och till hösten drar han ut på sin avskedsturné efter cirka 45 års kämpande. Dags för den gamle att till slut få vila. Han och frun Simone kommer flytta ut till en ö i de Yttre Hebriderna. Coolt tycker jag.

Låten heter Cliché.

4 kommentarer:

  1. Intressant att lyssna på eftersom jag inser att jag nog bara lyssnat på Marillion med Fish som sångare. Just den här var kanske inte riktigt spot on, men visst känner man igen rösten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, ja personligen kan jag inte rekommendera "den nye" sångaren i Marillion, men vem vet om du skulle falla för hans stil...?

      Trist att mitt låtval inte föll dig på läppen. :-)

      Radera
  2. Är inte speciellt insatt i vare sig Marillion eller Fish men hade en kompis som gillade gruppen när de kom så de första två tre plattorna kan jag ganska så bra. Det här var helt ok - tycker att gruppen/artisten har en stil där det kanske inte sätter sig på direkten men om man "pluggar" musiken brukar den fastna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt enig, en viss musik blir inte personliga favoriter förrän man "pluggat in" låtarna. Det är ofta så med mina favoritartister. Jag är inte så mycket för radioskval som står på i bakgrunden. Jag lär få spela något mer lättillgängligt i podden om skivan kvalificerar sig... :-)

      Radera