måndag 26 juli 2021

Honest Thief (2020)

Liam Neeson, mina vänner, Liam Neeson. Det är som att han har blivit en egen filmgenre nästan...

Här har vi ännu en actiondängare där han får kämpa mot "bad guys". Denna gång är han en hederlig tjuv som får några ohederliga poliser på halsen. Detta är lite som att äta snabblunch på McDonalds - långt från den bästa restaurangen, men man får precis vad man förväntat sig, inte bättre men framför allt inte hellre sämre.

Herregud vad "type casted" Neeson blivit på gamla dagar. Han spelar den där före detta militären som är bedrägligt kapabel, som verkar vara en loser men som när han slår på "switchen" blir en liten enmans-armé. Han är fåordig och stoisk. De onda gubbarna måste akta sig!

Jag gillar hans filmer även om de alla tenderar att glida in i varandra och det blir svårt att hålla isär dem. Vilka filmer har vi med Neeson där han i princip spelar samma man? Taken-serien, Non-stop, A walk among the tombstones, Run all night, Commuter och vem vet, kanske The ice road...

Men nja, Neeson är ändå inte min favorit i filmer likt denna. Flera manliga skådisar har ju försökt muta in denna plätt på filmkartan. Jag gillar de från Denzel Washington, Jason Statham, Tom Cruise och Keanu Reeves mer. Men trots det återkommer jag till den store irländaren om och om igen. Det är kanske något tryggt med att välja en actionthriller med Neeson i huvudrollen?

I Honest thief spelar han mot några b-skådisar med varierande talang. Robert Patrick som var lite stel i Terminator 2: Judgement Day spelar och utstrålar senioritet, han påminner om Ray Liotta på äldre dagar. Jeffrey Donovan är en favorit från Sicario-filmerna och han är cool. Däremot finner jag Jai Courtney mycket svag, mycket svag. Filmens kvinnliga behållning spelas av Kate Walsh som jag inte känner till sedan tidigare, åtminstone har hon inte gjort något intryck på mig.

Jaja, detta var som sagt inga större överraskningar. En underhållning för stunden men inget som man inte redan sett.

Betyg: 2/5

8 kommentarer:

 1. Haha ja en egen genre, liksom Neesongenren. Han är sin egen franchise. Undrar hur det blev så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev nog bara så och Neeson tänker väl att cashen måste in... :)

   Radera
 2. Jo, vi är överens om det mesta. Inget man inte sett förr, men samtidigt svårt att bli besviken på Liam Neeson ;) Vissa av dessa filmer är mer minnesvärda/bättre än andra. Denna hör inte till de sämsta, men långt ifrån de mest minnesvärda.

  Vad gäller The Ice Road så är det som du misstänker en liknande typ av Neeson-film :)

  https://moviesnoir.blogspot.com/2020/12/honest-thief.html
  https://moviesnoir.blogspot.com/2021/06/the-ice-road.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte den sämsta kanske men ändå i undre halvan känns det som. Aha, så jag får ge The Ice Road chansen någon gång jag är sugen på en "Big Mac"... :-D

   Radera
 3. Neeson lär själv sagt i en intervju: " aldrig mer den här Taken skiten. Va betalar de så mycket!?! Ok för den här gången" Han verkar ha lite självdistans och vet att filmerna ger mer än mat på bordet. De är oftast ok en bättre Taken andra sämre t.ex Non stop. Kollar oftast in dessa för de skänker som du skriver lite Big Mc trygghet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, härlig anekdot. Cashen måste ju in! :)

   Big Mac är ändå helt ok när man är sugen på just en sådan... :)

   Radera
 4. Bli lite sugen och såg filmen igår helt ok Big Mac vare sig mer eller mindre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trivsamt. En Big Mack slinker lätt ner, men sedan behöver man inte fundera så mycket mer på den. :)

   Radera