fredag 5 juni 2020

Jumanji: The Next Level (2019)


Uppföljaren till Jumanji: Welcome to the jungle (2017) är lika lekfullt underhållande med galna upptåg och ett överflöd av glimten i ögat som föregångaren. Detta är en perfekt film för fredagskvällen om man vill ha ett mustigt äventyr med en massa humor.

Personligen håller jag denna som snäppet lägre än föregångaren. Mest för att de två nya figurerna, spelade av Dannyarna DeVito och Glover, inte adderar speciellt mycket utan snarare "stjäl" tid från de jag vill se mer av; Dwayne "The Rock" Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart och Jack Black. Även Awkwafina har tillkommit i stjärn-casten. Hon är hyfsat underhållande men jag håller det ursprungliga gänget som filmernas styrka. Första halvan lider av uttunningen, men den senare delen av filmen kompensera så att vi kommer upp i närheten av första filmens nivå.

Jag har en känsla av att denna film fokuserar lite mer på action är karaktärer och humorn.

Men som helhet är detta helt klart mycket trivsamt. För er alla som låter er underhållas av lättviktiga underhållsfilmer är detta ett bra alternativ. Se den gärna tillsammans med den förra filmen.

Betyg: 3/52 kommentarer:

 1. Japp. Håller med. Trivsam fredagsfilm och snäppet sämre än ettan. Som du säger så är det nog mer fokus på action än humorn.

  https://jojjenito.com/2020/03/27/jumanji-the-next-level-2019/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul. Underhållning ska inte undervärderas! Det hade dock varit bättre med mer fokus på karaktärsdriven humor.

   Hoppar över och kollar din text.

   Radera