måndag 22 augusti 2011

Movie of the month - January 2011

Jag såg inte så mycket film denna månad. Istället adderade jag ett antal western-revyer som jag skrev våren 2008 till bloggen. Ingen av dessa var toppfilmer, men gå gärna tillbaka i bloggarkivet och läs dem, de är alla klassikers inom genren.

De två bästa filmerna som jag revyade var:

* Never let me go
* The social network

Även om Finchers film om Facebook var väldigt bra måste månadens film bli den film som överraskat mig mest på många, många år. Jag såg filmen tillsammans med min kompis Dan och vi blev blown away. Båda blev berörda, men vi reagerade olika. Danne blev illa berörd. Får man svaga nerver när man blir förälder eller?

Jag fascinerades och tänkte på filmen i dagar efter vi sett den. Jag kan än idag komma på mig själv att gå och tänka på den. Förunderligt!

Månadens film januari 2011 blir dramat: Never let me go

Hur beställer man lunch?

5 kommentarer:

 1. Jag instämmer fullständigt. Den är helt underbar. Så bra att jag faktiskt tog mig för att läsa boken den bygger på för en tid sen. Och den var också helt fantastiskt bra. Jag kan inte säga att den ena eller den andra var bättre, tyckte nog filmen fångade boken rätt bra. Hursomhelst gillade jag att få återuppleva filmen på det här sättet och grunna lite mer över den. Den har förföljt mig hela året.

  SvaraRadera
 2. "Får man svaga nerver när man blir förälder eller?" Japp, det får man. Och så blir man gråtmild, tokblödig och får dödsångest. Det är härligt det där med barn ;)

  SvaraRadera
 3. Jessica: läs gärna min revy, nås via länken bakom filmtiteln...

  SvaraRadera
 4. Bra val mycket bra val. Är fortfarande tagen och berörd av filmen.

  SvaraRadera
 5. filmitch: Vi tar i hand över denna film.

  SvaraRadera