måndag 23 januari 2023

Shinypodden Special - Sight & Sound 2022, del 2Andra delen av Specialen där vi gjort egna listor över "The greatest movies of all time" à la Sight & Sounds tradition. I första avsnittet inledde vi vår resa genom filmhistorien. Här i del 2 fortsätter vi via 90-talet ända fram till nutiden. Vi avslutar programmet med den handfull filmer som återkommit på fler än en av våra fyra listor.

För prenumeranter av Shinypodden kommer Specialen via flödet. Annars kan ni lyssna och njuta av avsnittet här.

Ni är också välkomna att kommentera avsnittet här på bloggen.

4 kommentarer:

 1. Som vanligt ett nöje att podda, och just de här avsnitten var kanske extra roliga, just för att man fick en bredare bild av allas filmsmak plus att det var kul att själv fundera ut vilka filmer som skulle platsa på sin egen lista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul att ha er här och hänga, fika, snacka film och så podda lite som en bonus på det. Specialen har blivit en kär tradition! :-D

   Radera
 2. Rimligt ändå att Alien hamnade på tre listor av fyra. Jag funderade på om jag inom skräckgenren inte skulle vilja lyfta en Dracula-film eftersom den historien är så fundamental. Men oavsett vilken genre man ska välja från är det ju mer eller mindre mission impossible :)

  Tyckte att det blev en väldigt bra blandning med Niklas som fokuserade lite mer på 90-talet, det är ju också mitt eget formativa filmårtionde. Och så blev jag lite överraskad av att Carl lyfte en så pass ny film som Parasit, den skulle nog behöva få ligga till sig lite mer för min del för att vara en "greatest" i konkurrens med allt annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det fanns några överraskningar såklart, men jag tycker att de allra flesta filmerna vi samlade på oss ändå var värdiga överlag. Jag råkar inte vara så förtjust i Parasite personligen, men den har en viktig plats som isbrytare när det gäller diversitet etc. Men visst, väldigt "ung" film så lite höjning av ögonbrynen blev det. Min yngsta film var från 1994! :-D

   Radera