onsdag 24 juni 2015

Kingsman: The Secret Service (2014)Tog mig an Kingsman: The Secret Service som första film efter Decennier i maj. Jag hade hört bra om den och Matthew Vaughn som gjorde Kick-Ass låg bakom filmen. Lite humor, lite agent-spoof men ändå en ny fräsch tagning på ämnet var min förväntning.


Jaha, detta var väl trevligt. Inte världens bästa film att skriva hem om. Det var något av en "young adult"-film visade det sig. Junioragenter som slåss mot en läspande Samuel L Jackson och hans vassa assistent. Är detta en ny franchise som följer i spåren efter Twilight, Hunger Games och Divergent?

Humorn var där, men jag blev inte alls lika betuttad av stämningen i denna films om jag blev av Kick-Ass. Mest gillade jag att de drev med Bond-franschisen. Agenthistorien är för fånig för att det skulle bli riktigt bra.


Det största problemet var kanske att jag hoppades på något som skulle få mig att lyfta på ögonbrynen. Något som Kick-Ass och till exempel Scott Pilgrim vs The World båda lyckades göra. Nej, samtidigt som jag var underhållen under titten var jag farligt nära att bli uttråkad lite titt som tätt. Colin Firth har aldrig varit en stor favorit och Jacksons läspande var till slut störande och irriterande.Jag hade helt enkelt väntat mig något mer brutalt från Vaughn. Nu kändes filmen fasligt barntillåten.


Det var ändå några scener som stod ut... Colin Firth är bad ass i en fajtscen på en pub. Det lite överraskande slutet på scenen när en Kingsman blev kluven mitt i tu. Trevlig Bond-villain-lair där. Samt scenen när de hoppar fallskärm och en av de sex inte har fått med sig fallskärmen. Ganska spännande faktiskt.

Kyrkoscenen hade jag redan lyckats glömma. Tills jag letade upp bilder att lägga in i revyn. Ja just det den scenen var också kul.

Kungsmannen får en "helt ok"-tvåa. Jag ger den två svenska prinsessor av fem möjliga.

Betyg: 2/5


8 kommentarer:

 1. Hå hå där ser man. Var själv mycket förtjust i denna film och gillade det mesta - kanske inte Samuel J. Såg faktiskt om den häromdan med stor behållning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att man med rätt stämning och låga förväntningar kan finna denna underhållande. Men knappast så mycket att den koms ihåg som en stark film från 2015 väl?

   Radera
 2. Gunnar Andersson24 juni 2015 kl. 19:13

  Jag har svårt för ultravåld, så kyrkscenen kändes mest osmaklig.

  2/5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, har du sett Kick-Ass? Där finns utravåld på ett serietidningsmässigt sätt. När det inte är på allvar (tonen i filmen) kan jag gilla sådana absurda scener. Men jag håller med om att det är en balansgång. Går det överstyr blir det inget bra.

   Välkommen till bloggen, Gunnar! :-)

   Radera
 3. Vi tycker väldigt lika om den här filmen, vilket förvånar mig en del då du brukar gilla den här typen av film mer än vad jag gör.

  Vad gäller ultravåld kan jag gilla det om det är seriöst i en realistisk film. Gillar det dock sällan när det är serietidningsaktigt och med glimten i ögat. Här blir det snarare åt det senare hållet och det kan jag vara utan.

  Mina tankar om Kingsman: The Secret Service som jag skrev om igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var kanske förvånande att vi tyckte lika. Antingen var jag på fel humör eller så saknade denna lite av hjärta och själ som jag oftast uppskattar med denna typ av film.

   Radera
 4. Superkul film! Ta bort några få scener så är det en av de bästa bondfilmerna, nu blir det istället den överlägset bästa bondparodin. Men du såg den tydligen med andra förväntningar, kan tänka mig den tappar lite då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lysande! Vi måste se om den tillsammans någon gång. Kanske är bättre vid andra titten. Jag hade svårt för Sam Jacksons karaktär samt att "agenterna" var barn.

   Radera