måndag 8 juli 2024

Shinypodden - Clintanpodden (säsong 2)



På lyssnarnas begäran är Clintanpodden åter i luften! Bröderna Dalton-likt rider den store Frans, filmprofessorn Joel och producenten Henke ut på vidderna.

Under denna säsong har vi valt ut tre filmer vardera ur Clintans digra filmografi, antingen som skådespelare eller regissör eller både och!

Den store Frans har valt dagens film, den första av nio. Vi snackar om Trouble With The Curve från 2012.

Lyssna på Shinypodden där poddar finns, på Spotify, eller här.

6 kommentarer:

  1. Fint att ni är igång igen!

    Jag lyckades inte se den här filmen vilket är lite synd, för den låter mysig. Det jag främst undrar är hur den förhåller sig till Moneyball, som kom året innan. Det låter som att den är lite av ett försvarstal för gamlingarna som blir hånade av räknenissarna i Moneyball. Kan det stämma?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Carl.

      Absolut, jag ser denna film som en slags motvikt till Moneyball. Vet inte om Clintans budskap är att ge svar på Moneyball, eller om det är som Frans är inne på att han, Clintan, problematiserar samma sak som Moneyball gick rätt på sak om...

      Trouble är inte oumbärlig, så den kan skippas trots allt. Moneyball är klart bättre. Och har PSH.

      Radera
  2. Jag glömde att skriva det i min återkoppling till förra poddavsnittet, men jättekul att få en helt ny säsong! Om inte alla avsnitt redan är inspelade skulle jag dock önska att få en lite tydligare recap. I det här fallet blev det ju hyfsat tydligt under resans gång vad filmen rörde sig i för vatten, men ändå :) Särskilt som säsongen består åtminstone till hälften av filmer som jag inte sett ännu och i nuläget kommer jag inte att försöka hinna hänga med rent tittningsmässigt.

    Jag tror annars att Hayden Panettiere vuxit upp till att bli knivad och FBI-agent i Scream-universat, inte Amy Adams :)

    Tveksamt om Clintan är så tolkningsöppen att han menar något mer med "U r my sunshine" än att det är en rar sång från när han växte upp. Däremot så är väl det här med "old but not obsolete" ett tema som han återkommit till i väldigt många filmer, inte minst Unforgiven, och med allt högre frekvens sedan typ 2000 och Space Cowboys

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ahhh... Asch då. Vi har en lång framförhållning så de flesta avsnitten är redan inspelade. Vi kanske inte tycker det är så roligt att prata om handlingen, eller att lyssna på poddar där handlingen gås igenom. Det är liksom Wikipedia content det där. Vi förkuserar på vad vi tycker eller vilka spaningar vi måhända har. Man kan tycka olika om det valet såklart...

      Ska försöka ge en kort genrebeskrivning på de två sista avsnitten dock, hoppas det hjälper lite?

      Jo, haha, ja HP har dykt upp i alla möjliga sammanhang. Jag tror nog att du var med på att vi menade liknelsen mellan de fiktiva karaktärerna, inte skådespelarna bakom kulisserna... :-)

      Man vet aldrig vad filmskaparna har haft för tankar med val av låtar och annat. Jag tror att man oftare underskattar tankearbetet bakom filmer än tvärtom! :)

      Radera
  3. Härligt avsnitt igen.

    Precis som Sofia, så hade jag också önskat mig en kort sammanfattning om vad filmen handlade om innan ni började snacka om den. Bara två, tre meningar, ingen recap.

    Vem är bäst? Ice Cube eller Emimen? Ja, om de tvista de lärde. Ice Cube är väl pionjären och Enimem anses som den bästa lyrikern. Jag låter Carl fälla domen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jojje!

      Haha, nu vill "alla" vi ha sammanfattningar av handlingen! Ledsen att göra publiken besviken. Vi har redan spelat in de allra flesta avsnitten. Vi föredrar att prata om annat än handlingen. Det är stilen vi kör. :-)

      Ice Cube och Eminem? You lost me, pal. Jag har redan glömt vad vi surrade om... Kom den frågan upp i snacket? Får kolla upp med Carl!

      Radera