söndag 31 december 2023

2023 - Året på Fripps Filmrevyer



Årets sammanfattning blir symptomatiskt lite kortare. Här sitter jag och lyssnar på Taylor Swift (Midnights) med två änglar på axlarna som ivrigt debatterar om hur länge detta ska få pågå, detta med att skriva bloggen. Den ena har en lång lista med bra skäl, den andra bara det enda. Vi får se hur det går.

Året på bloggen har för min del dominerats av poddandet och i första hand med systerson Måns och vår resa genom hans filmstudier. Tack Måns för att jag fick följa med dig på din resa!

Året har också inneburit en återfunnen glädje i att sjunka ner i favoritfåtöljen och lyssna på en vinylskiva. Jag och Niklas har startat ett jättekul poddprojekt med musikåren. Tack Niklas för ditt musikaliska kunnande och sprudlande entusiasm!

Jag och Carl körde en oförglömlig Coen-säsong där vi utmanade brödernas filmer med mer eller mindre väl valda "companion movies". Det var mycket roligt och ibland överraskande. Tack Carl för genomtänkta insikter och spaningar!

Till sist har vi fortsatt med Specialen om filmår och det är också några av de roligaste poddavsnitten just nu. Tack Jojje, Carl och Niklas för ett alltid lika trevligt häng med likasinnade!

Det har inte blivit så många besök på biograferna i år. Lusten har uteblivit. Årets överlägset bästa filmupplevelse i en biograffåtölj var Nolans majestätiska Oppenheimer. 

Bästa filmupplevelsen i fåtöljen hemma var brödernas The Man Who Wasn't There, men den kanske mest minnesvärda var Ridley Scotts problematiska The Counselor.

Som vanligt pockar tv-serierna alltid runt hörnet. Det kan ha handlat om barnuppfostring under zombieapokalypsen, långsamma hästar, "true crime"-poddande, dålig maintenance, CIA-agenter, kofösare eller det konstiga sporten "sucker". Men störst av dem alla var den lille monseigneur Hercule Poirot. Tack David för 13 series som tog mig sju år att långsamt avnjuta. Det var en otroligt trevlig resa.

Inför år 2024 får vi hoppas på fred på jorden och att alla barn är snälla. På det personliga planet blir mina nyårslöften att se bra film och engagerande tv-serier, men framför allt att lyssna på musik och läsa fler böcker!

Gott Nytt År till alla mina läsare! Vi ses på andra sidan!

12 kommentarer:

  1. Får tacka för både läsning och lyssning samt möjligheten att haka på när det funkat. Vi ses på andra sidan

    SvaraRadera
    Svar
    1. God fortsättning på det nya året!

      Kul att du läser och lyssnar. Alltid roligt med feedback på inläggen/avsnitten.

      Radera
  2. Gott nytt år! Tack själv för roligt poddande, som varit klara höjdpunkter under året.

    SvaraRadera
    Svar
    1. God fortsättning på det nya året!

      Det är mycket trevligt att podda med dig. Det ska vi fortsätta med. :)

      Radera
  3. Gott nytt år! Hoppas du har det bra och vid sidan om bra film hoppas jag god hälsa. Själv ska jag försöka ta nya tag med Movies-Noir 2.0.

    SvaraRadera
    Svar
    1. God fortsättning på det nya året!

      Tack och jag önskar dig och de dina god hälsa också. Bästa hälsningen! Följer med intresse M-N 2.0. Kör hårt!

      Radera
  4. Tack själv för allt bra content och för att du initierade musikprojektet! Hoppas också att bloggandet fortsätter, men bara om det känns roligt och meningsfullt att skriva förstås :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. God fortsättning på det nya året!

      Det var så kul när du hoppade på musikprojektet! Bloggen får leve lite till i alla fall. :-)

      Radera
  5. Ja, för mig har det varit en turbulent höst/vinter så jag har haft ganska dåligt fokus på filmtittandet. Därför har det varit extra kul med ljuspunkter i form av att vara med i Shinypodden. Ser fram emot 2023-poddningen och nu har jag kommit igång någorlunda med att beta av fillmer också. Nytt år, nya tag! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här med dålig fokus på nyare filmer. Det har blivit något av en tradition att julhelgen och framåt våren blivit en "catch up" period för föregående års bästa filmer och efter det slår vi till med det trevliga poddandet. Så, bra jobbat och nu är det bara resten kvar! :)

      Radera
  6. önskar God fortsättning och vi ses på bloggarna under året

    SvaraRadera
    Svar
    1. God fortsättning till er min herre och ses på bloggarna. :)

      Radera