fredag 28 september 2018

A Simple Favor (2018)


A simple favor är en thrillerkomedi med Anna Kednrick. Anna Kenedrick? Ok, då vill jag se filmen.

Regissören Paul Feig är mest känd för komedier och huvudrollsinnehavaren Kedrick likaså. Här har de tillsammans skapat en mycket rolig pastisch som för tankarna till Hitchcocks gamla klassiker The man who knew too much eller nyare alster som Grosse point blank och Get shorty.

Anna Kendrick är närmast perfekt som den lite småtrista ensamstående mamman Stephanie som har en videoblogg för hemmafruar. Hennes liv skakas om när hon blir kompis med Emily, en av de andra mammorna i sonens klass. En vacker dag försvinner så Emily och Stephanie börjar söka efter sin "bästis"...Emily spelas av den magnifika Blake Lively. De två kvinnorna Kendrick och Lively fungerar perfekt ihop, de har en mycket bra personkemi, vilken filmen lever gott på. Kendricks ansiktsuttryck och små kroppsrörelser är briljanta och Livelys "farlighet" går rakt genom duken. Dessutom har Lively fantastiska kreationer på sig mest hela tiden. Hon är den näst bäst klädda från alla filmer som sågs nere på Malmö Filmdagar. Den bäst klädda, favoriten, får vi prata om vid senare tillfälle!

Alla fans av Kendrick bör se denna. Ni lär inte bli besvikna. Blake Lively är också jättebra, henne kan man se filmen för. Sen kan alla som gillar kluriga mysteriefilmer välja filmen. Jag kan utlova en twist eller två. Till sist kan jag rekommendera filmen för er som gillar film från nittiotalet, ni kommer kanske känna igen er lika mycket som jag gjorde.

A simple favor är lättsam och extremt underhållande. Den är inte tung och mörk likt renodlade thrillers som Prisoners eller Gone girl, men heller inte en renodlad komedi som Horrible bosses eller Fletch.

Jag ger A simple favor fyra starka Dry Martinis av fem möjliga.

Betyg: 4/5

PS, var det någon som spanade "Peter Quinn" i casten på denna film?? :-D

Filmen har premiär på bio idag 28/9. Jag såg filmen på Malmö Filmdagar och länkar nedan till fler texter om filmen då de kommit upp:
Jojjenito
Har du inte sett den? - Carl
Rörliga Bilder Oct tryckta ord
Fiffi’s Filmtajm4 kommentarer:

 1. Spännande, både du och Fiffi nämner 90-talet men det var inget jag tänkte på alls måste jag erkänna. Men visst gör Kendrick hela filmen, det känns som om vi bägge tycker att hon utan problem fortsätter att bära den även efter Lively försvinner ur bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut att Kendrick bär filmen även om det var härligt så länge Lively var med i leken. Sugen att se om filmen redan! 🤓

   Radera
 2. Kendrick har jag alltid gillat även om hon inte direkt har fingertoppskänsla när det gäller att välja filmer. Min överraskning var dock Lively som jag tidtagare dissat som trist skådis - här var hon mycket bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, håller helt med om att båda är bra här.

   Sen gillar jag de flesta av Kendricks filmer, de få jag sett; Up in the air, Table 19, Pitch perfect och Rapture-palooza för att nämna några.

   Radera